Amalie Hegre stakk av med seieren under kveldens Grand Prix Kvalifisering sponset av Stamnæs Invest AS. Hindrene var høye, og rytterne måtte velge smarte rideveier for å ri innenfor makstiden. Av klassens 47 startende, var det kun tolv ekvipasjer som kom videre til omhoppingen.

Tekst: Agnethe Korsell
Foto: Une Susrud

Det så lenge ut til at det skulle bli ren svensk omhopping, men litt ut i klassen snudde det.

Amalie red Remedy fort og feilfritt med tiden 27.72 s i omhoppingen. I følge Amalie var hesten veldig fin å ri under dagens runde, og hun er storfornøyd med seieren. Jenta fra Rogaland ser på AEG som en fin måte å starte sesongen på, og hun forteller at hun har vært her de siste 6-7 årene.

Amalie-Hegre_Remedy.jpgEn fornøyd vinnerekvipasje etter kveldens GP kvalifisering (Foto: Une Susrud)

Til vanlig starter Amalie både nasjonale og internasjonale stevner. I 2014 vant rytteren EM-gullet i sprangridning. Ekvipasjen storkoser seg når de får ri på hjemmebane.

– Det er selvfølgelig veldig gøy å ri når det er i Norge, og målet er å vinne enda mer under årets AEG, sier Amalie.

Videre i årets sesong, satser Amalie mot EM i Slovakia. Målet hennes er å gjøre det best mulig under EM. For å gjøre det, skal hun trene masse og ri så mange feilfrie runder som mulig før startskuddet går i august.

Marthe-Myhrer-Dyngeland_Douglas-Hill.jpeg Stephanie-Holmen_H-M-Carat-Desire.jpg

F.v: Martine Myhrer Dyngeland tok klassens andreplass, og svenske Stephanie Holmén kom på tredjeplass. (Foto: Une Susrud)

Klassens andreplass gikk til norske Martine Myhrer Dyngeland og Douglas Hill. Martine red feilfritt i både grunnomgangen og omhoppingen på tiden 29.65 s.

Den svenske rytteren Stephanie Holmén red hesten H&M Carat Desire inn til en tredjeplass under dagens siste klasse. Ekvipasjen fullførte to feilfrie runder på 29.65 s.