Det ble et rent familieoppgjør da det kun var tidels sekunder som skilte søskenparet Gulliksen fra hverandre i Kristiania Eiendoms CSI2* Grand Prix Kvalifisering 1.40m.

 

Tekst: Ylva Heyn Friberg
Foto: Marthe Edvardsen

Fredagskveldens Grand Prix 1,40m viste seg å være en vanskelig bane å forsere uten at en eneste bom skulle falle. Høye hindre, krappe svinger og ekvipasjer som stadig pushet tiden førte til at kun et knippe ekvipasjer kom gjennom feilfritt – spesielt første hinder av den siste kombinasjonen skulle vise seg å bli en utfordring for mange.

Victoria-Gulliksen_-Ballente-Watch-This.jpgVictoria Gulliksen på Ballenteskin Watch This suste inn på en førsteplass i CSI2* Grand Prix Kvalifisering 1.40m. Foto: Marthe Edvardsen

Som startende nummer elleve forserte Victoria Gulliksen, på vallaken Ballenteskin Watch This, den 1.40 meter høye banen feilfritt. Rask, presis ridning og krappe svinger viste seg å gi avkastning i form av en eksepsjonell tid på 59.50 sekunder. Det var med dette en svært fornøyd Victoria Gulliksen som kunne ri ut av banen vel vitende om at hun hadde gjort en strålende jobb.

En liten stund senere var det lillebror Johan Sebastian Gulliksen på den spretne hoppa Quidam's Cherie som skulle ut i ilden. Ekvipasjen utførte en hurtig og presis runde, og kom i mål feilfritt med en tid på 59.56 sekunder – kun 0.06 sekunder etter storesøsteren.

Tredje plass i klassen til svenske Karin Martinsen på Cajza Cavat. Med god margin over hindrene og bling i pannereima hos hoppa, fullførte svensken feilfritt, tidsmessig bra og svært elegant.

 Johan-S-Gulliksen_Quidam-s-Cherie-.jpg
 F.v: Andreplass gikk til Johan Sebastian Gulliksen på Quidam's Cherie. Foto: Marthe Edvardsen