Fjorårets vinnere av Horze Cup i dressur og sprang forteller at det er en uforglemmelig opplevelse å delta på Norges største hesteshow. I likhet med de andre deltakerne kvalifiserte de seg til stevnet gjennom Promotion Cup - en konkurranse som gir alle mulighet til å delta.

Tekst og foto: Mina Walen Simensen

Anys_stort.jpg

“EN DRØM I OPPFYLLELSE”

Anya Fearnley Ramstad vant fjorårets Horze Cup i dressur med hesten Harrysmindes De Matcho, og red inn til 64.853% i finaleklassen, MB. For henne oppfylte Promotion Cup drømmen hennes om å delta på stevnet.

-Det var utrolig gøy å ri på AEG! Jeg har vært der mange år som tilskuer og drømt om å ri inne på arenaen selv, så det var veldig kult å få den muligheten! Det var ekstra stas å ri på et stevne med så store og fine omgivelser og mer publikum enn hesten min og jeg er vant med, smiler Anya når hun minnes opplevelsen.

Hun ble plukket ut av klubben sin, Tønsberg og Omegn Rideklubb, til å delta:
- De satte opp en liste over de som var interesserte i å delta, og som var kvalifisert til å ri klassene Horze Cup gikk i fra tidligere stevnet. Basert på resultatene våre i MB fra samme året ble vi tatt ut, forklarer hun.

Og konkurransedagene på AEG gikk over all forventning:
- Det var selvfølgelig utrolig gøy å vinne: Jeg ble så glad og overrasket! I tillegg var jeg utrolig stolt av hesten min, Matcho, for at han taklet omgivelsene på en god måte og gjennomførte stevnet bra selv om han synes banen var litt ekstra spennende, legger hun til.

Et tips hun har til andre som skal delta på AEG, er å få hjelp fra treneren din eller en annen du stoler på:
-Det var utrolig deilig å få hjelp av treneren min, Stine Gøtesen, på oppvarmingen begge dagene, jeg ble mer trygg med en gang!

“MÅLET VAR Å VINNE”

Lisa_stort.jpg

Lisa Tanche-Larsen var raskeste rytter i finalen i Horze Cup i sprang, som har en hinderhøyde på 1.20m, og tok seieren med hesten Utana. Etter to år som rytter på AEG, gleder hun seg til å delta nok et år:

- Det er kjempegøy å ri på AEG, som har en flott arena og god stemning! Vi reiser ned igjen for tredje år på rad i år. Denne gangen rir jeg ikke via Promotion Cup, fordi jeg er for gammel til å delta, men rir i amatørklassene, forteller hun.

I fjor kvalifiserte ekvipasjen seg via Promotion Cup. Klubben hadde samlet opp nok poeng til å sende en ekvipasje til AEG for å delta i Horze Cup i sprang. Deretter ble det avgjort hvem som skulle delta ved en egen uttaksklasse på et klubbstevne.

- Målet for AEG var å dra ned for å vinne, så det var utrolig gøy at vi oppnådde det vi hadde jobbet så hardt for, avslutter rytteren, som blir å se på AEG i år også.

HJELP KLUBBEN DIN NÅ - bestill billetter!

Promotion Cup er en konkurranse åpen for alle rideklubber i Norge. Helt fra billettsalget åpnet i høst har det vært mulig for klubbene å samle inn poeng for hvert billettsalg gjort. Siste frist for å gi klubben din poeng i Promotion Cup, og en sjanse til å klarte på lista, er 22.januar. Etter det får ikke klubbene poeng ved bestilling av billetter.

De 25 beste klubbene vinner premier, og kan sende ryttere til AEG etter å ha arrangert uttaksklasser eller gjort uttak på annen måte. Stillingen i Promotion Cup er til enhver tid tilgjengelig på www.hestefrelst.no i høyre marg.