I CSI2* Small Tour sponset av Rema 1000 Strandgata, var det Maia Stange Røsholm og hingsten Scentender som stakk av med seieren. Ekvipasjen suste feilfritt gjennom banen på 57.77 sekunder, og Maia valgte smarte rideveier for å være den raskeste.

Tekst: Agnethe Korsell
Foto: Mille Tofthagen

I går var ekvipasjens første klasse under årets AEG, og Maia har ikke startet Scentender på stevne tidligere i år. Planen til Maia var å ta det rolig, men hun forteller at hesten kjentes så fin ut, og derfor siktet hun mot toppen. I går gikk de ikke helt til topps, men det gjorde de i dag. Hun legger til at det var veldig gøy å ri i dagens klasse.

– I dag så stolte jeg mer på meg selv, og jeg hadde troen på at jeg kunne klare det. Jeg hadde planlagt å bare ta et par korte svinger, men så fikk jeg blod på tann inne i ringen, så da måtte jeg jo prøve.

_97A0203.jpeg
Maia Stange Røsholm og Scentender. (Foto: Mille Tofthagen)

Maia startet også med hesten Carerras H. Hun red feilfritt på 67.75 sekunder. Ekvipasjen endte på 11. plass.

Banen var krevende, og det var flere alternativer for hvor man kunne ri. Det viste seg at det ikke alltid var smartest å velge snarveien, for det førte til riv for mange av ekvipasjene. Vinneren selv var usikker på hva hun skulle gjøre da hun gikk banen før start.

– På den ene linjen var det mulig å ri seks eller syv steg. På den første hesten jeg red gikk jeg for syv steg, og da fant jeg ut av at jeg kunne ri seks steg med Scentender, sier en energisk og glad Maia.


Maia rir for Larvik og Sandefjord Rytterklubb, det gjør også Stein Endresen som kom på andreplass med hesten Caroli 2. Ekvipasjen fullførte feilfritt på 57.98 sekunder, og det så lenge ut til at ekvipasjen kunne vinne klassen.

Lisa Ulven og Didi de Goedereede tok klassens tredjeplass med en feilfri runde på tiden 59.61 sekunder.

Stein_Caroli2-(1).jpg Lisa_dididego.jpg

F.v: Stein Endresen og Lisa Ulven på andre- og tredjeplass (Foto: Mille Tofthagen)