Andrine er en av de mange rytterne på AEG som ikke snakkes så mye om på hestefrelst. Hun og westfaleren hennes Lola har kjørt i ti timer for å ri på AEG for aller første gang.

Tekst: Victoria Vindum
Foto: Rikke Helmine Dahl og Maiken Fjeld-Engh

Andrine Breivik Leira er en juniorrytter i sprang fra Ålesund. Hun fyller 18 i år, og dette er derfor det siste året hun rir som junior. Andrine rir hesten Lola, som er en brun Westfaler hoppe født i 2003.

-Hun er veldig spesiell, veldig sær, men også veldig snill. Hun krever en del ridning og en må alltid jobbe ganske mye, så hun er en veldig god lærehest.

Andrine og Lola har vært et team i fire år, og i likhet med alle andre har de hatt både oppturer og nedturer. De har hatt både oppturer og nedturer som alle andre. I oktober 2015 fikk Lola kolikk, som igjen utviklet seg til tarmslyng. Hun ble utrolig dårlig og det var bare så vidt de ville operere henne på Bjerke Dyrehospital. Etter dette måtte Lola ha boks hvile i syv uker før hun kunne begynne å skrittes med i det små. Opptreningen var lang, men hun er tilbake for fullt.

  

I år er første gangen Andrine rir på AEG. Hun har ridd totalt seks klasser i løpet av dagene hun har vært her i år, hvor hun blant annet fikk en tredjeplass den første dagen av Bronze Tour. Da lå hun knapt ett sekund etter førsteplassen, så det var hard kamp om gullet.

 

-Det er veldig gøy, men litt mye nerver fordi det er mange som ser på, forteller Andrine. For å forberede seg til å ri på AEG har Andrine og Lola vært på mange helgetreninger og trent mye på teknisk vanskelige baner, slik som ofte forekommer i klassene her.

 

I 2017 ønsker Andrine å ri 1.30m klasser og delta i INM. Hun har prøvd å kvalifisere seg tidligere og fått det til, men det har alltid kommet noe i veien. Når de drar på stevne og det går bra for henne en dag, så bruker hun alltid den samme sjabraken dagen etterpå. Andrine og Lola har hoppet 1.80m på høydehopping tidligere, så kapasiteten skal det definitivt ikke stå på.

Vi ønsker Andrine lykke til med det siste året sitt som junior.