Islandshesten vil være representert under AEG helgen 17.-19. februar. I regi av Norsk Islandshestforening blir det konkurranse i disiplinene 4-gang og 5-gang. Noen av Verdens og Nordens beste hester og ryttere kommer til AEG denne helgen.

Islandshesten er særlig kjent for sine særegne gangarter tølt og pass. På AEG vil det i disiplinen 4-gang vises sakte tølt, trav, galopp og hurtig tølt. I disiplinen 5-gang vises tølt, trav, galopp og pass. Ekvipasjene vil bli dømt av tre dommere og gitt karakterer fra 0 til 10. Det dømmes etter rideferdighet, kontakt hest og rytter, takt, balanse, rytme, avspenning, uttrykk, bevegelser, korrekthet og presisjon på utførelsen. På lørdag blir det uttakninger og søndag blir det finaler med de 5 beste ekvipasjene. Her blir det spennende konkurranser med mange flotte hester!

Stian_pedersen_stort.jpg
Stian Pedersen

Tidligere verdensmester Stian Pedersen vil holde clinic med fokus på gangarten pass i forkant av konkurransene lørdag og søndag.
Rytterne som er tatt ut til å ri på AEG 2017 er den kjente islandske rytteren og Nordisk mester for 2016 Eyjolfur Þorsteinsson, landslagsryttere Thomas Larsen, Elise Lundhaug, Gry Hagelund, Tina Kalmo Pedersen, Camilla Wangen, Stian Pedersen, Christina Lund, Mona Tysland Lillehagen, Anne-Kristine Guldbakke, Kristin Elise Andersen, Agnes Helgadottir og ungrytterne Caroline Gleditsch Holstad, Ida Sofie Kvande, Mari Odenrud, Mildrid Musdalslien og svenske Yrsa Danielsson.

Eyiolfur_porsteinsson_stort.jpgEyjolfur Þorsteinsson

I tillegg blir det to seminar med den danske veterinæren Louise Laustsen. Hun har flere forskningsprosjekter om blant annet gastrointestinale lidelser (mavesår, kronisk diare osv). Tema for seminaret lørdag er: «Lidelser i bevegelsesapparatet hos hesten» og på søndag er tema: "Gastrointestinale lidelser". Seminarene er åpne for alle. Påmelding på Sporti.no