Første klasse ut fredag morgen var B-finalen av Lilletur. Hinderne hadde en høyde på 1.30m. Forrige runde var det Jens Fredricson og Brixton som vant og før det var det Jur Vrieling med Apatshe B. Det er en fin startliste med god variasjon av forskjellige nasjonaliteter, hvem stakk av med seieren i dag?

Tekst: Victoria Vindum
Foto: Ada Vrolijk

Kvelden tidligere var en av de sene, med god underholdning i fredagsmatinéen. Det var et søvnig publikum som møtte opp, men det stoppet ikke rytterne i å levere den ene flotte runda etter den andre. Klassen hadde 30 startende, og over halvparten kom seg feilfritt gjennom banen til den direkte omhoppingen.

lilletur-25-februar-210-(2).jpg Jens Fredricson kan sakene sine

-Snabbare enn sin egen skygge! Ropte speakeren ut i det svenske Jens Fredricson og Brixton fullførte en fantastisk runde. Han red på 29.06 sekunder, noe som holdt til en foreløpig førsteplass. Plassen holdt han hardt på, og vant dermed klassen. Selv var han utrolig fornøyd med runden. Han syns banen var godt bygd. Når Jens blir spurt om han egne stevneritualer eller ting han føler han må ha med seg ler han.
-Jeg mener det er greit å med seg sal og hodelag!

Den røde sløyfen var det danske Hans Ley og Kongs Babados som tok. Han red en rask og feilfri runde på 29.30 sekunder. Tredjeplassen var det svenske Isabelle Sjunesson og Hoppienne L som landet på med tiden 30.59 sekunder. De lå i teten med sin gode runde en god stund, men til slutt ble hun slått.
Fjerdeplassen var det en nordmann som fikk. Merete Thoresen Røed og Bull’s Carpe Diem med tiden 31.04 sekunder.

lilletur-25-februar-313.jpg lilletur-25-februar-326.jpg

Andreplassen Hans Ley og Kongs Babados, tredjeplassen Isabelle Sjunesson og Hoppienne L