I fjor vant han Silver Tour på AEG, og i dag vant han Gold Tour. På ett år har Sebastian Langeland klatret opp i klassene, og han beviser at han var en vinner verdig da han steg én klasse opp.

Tekst og foto: Agnethe Korsell og Marthe Edvardsen

På hesten Portobello Road L vant Sebastian Langeland finalen av Sport 1 Gold Tour lørdag formiddag. Av de 31 startende var det kun syv som gjennomførte grunnomgangen feilfritt og kom videre til omhoppingen.

Langeland red feilfritt i både grunnomgangen og omhoppingen. Sistnevnte ble fullført på 35.77 sekunder, som var dagens beste tid. Under omhoppingen valgte Langeland uforventede og krevende rideveier som virkelig engasjerte publikum. Han forteller at han hadde lagt en plan tidligere i dag, men etter litt flytting på hindrene på banen, endte ekvipasjen opp med å ta det som det kom, noe som viste seg å fungere godt.

– Det var utrolig gøy å ri i dag. Jeg hadde en god følelse på oppvarmingen, og hesten fungerte veldig bra, forteller en smilende Sebastian.

TEASER.jpgSebastian Langeland sammen med Sport1s representanter

Videre i sesongen har Langeland som mål å ri innendørs NM, og han håper på å gjøre det bra der. Ellers skal han videreutvikle hesten og få gode resultater i konkurransen. I April reiser han hele veien fra Ålesund for å ri under Drammen Springtour.

Første- og andreplassen var de eneste feilfrie ekvipasjene i omhoppingen, og hele 10,04 sekunder bak Langeland, havnet Cathrin Muri og Gini van het Broekdal. Begge rundene deres var feilfrie, og de kom i mål på 45.81 sekunder i omhoppingen. Ekvipasjen holdt på andreplassen fra forrige runde av Gold Tour, som gikk fredag ettermiddag.

Karoline Stangeland red en feilfri grunnomgang på Paola Ladies Choice. Med fire feilpoeng under omhoppingen på den gode tiden 38.10 sekunder, fikk Stangeland tredjeplass.

josephine.jpg stangeland1.jpg

 Fra venstre: Cathrin Muri og Gini van het Broekdal, og Karoline Stangeland og Paola Ladies Choice