Hindrene ble hevet med hele ti centimeter fra den ene typen ponnier til den neste. Når Grand Prix ponni kat I var neste, sto hindrene med en høyde på 1.20m. Klassen ble sponset av Borg Bygg.

Tekst: Victoria Vindum
Foto: Rikke Helmine Dahl
Kat1_vinner-(1-of-1).jpg

Farten var høy og svingene krappe. Banen var slettes ikke lett og de tretten påmeldte hadde en god utfordring foran seg. Noe av det flotteste med hele klassen var hvor fantastisk flinke de unge jentene var til å rose ponniene sine.

Andrea Bech og Elle Birken har vært omtalt på flere forskjellige medier de siste dagene. De har vist seg å være en flott ekvipasje som gjør det godt på konkurransebanen. I løpet av dagene AEG nå har pågått har de sanket hele tre seiere, i tillegg til den i dag. Vel ute av salen og oppvarmingsteltet, ga Andrea Elle Birken en velfortjent klem og ett kyss på halsen. Kjærligheten mellom de to er blitt til på kort tid, og det er kanskje nettopp derfor de funker så bra sammen.

Andrea hadde planlagt å ri ganske rolig og sikkert i grunnomgangen, for så å ri litt raskere i omhoppingen og korte svingene. I går red hun en runde som fikk publikum til å hive etter pusten, som hun kanskje ikke var direkte stolt av. Hun sier at runden i dag var mye bedre enn den i går. De red pent, men likevel fort til 32.12 sekunder.
-Han er helt fantastisk, sier Andrea.

Andreplassen ble snappet opp av Fanny Carine Bærø og Barettstown Rascal. De gjennomførte en flott runde på tiden 35.69 sekunder. Tredjeplassen var det Sanne Sørlie og Oldrock Megan som fikk. De red både kjapt og pent, på tiden 32.04 sekunder, men hadde dessverre ett riv.

Kat1-(2-of-2).jpg Kat1-(1-of-2).jpg

Fra venstre: Andreplassen Fanny Carine Bærø/ Barettstown Rascal, tredjeplassen Sanne Sørlie/ Oldrock Megan.