Det gikk så sanden sprutet da juniorrytterne skulle ri siste runde av AEG Junior Open lørdag formiddag. Hindrene på banen målte 1,30m, og kun seks av de 27 ekvipasjene kom seg feilfritt igjennom grunnomgangen. Det var spennende fram til siste sekund i omhoppingen.

Tekst: Agnethe Korsell
Foto: Mille Tofthagen

 

Vinneren av klassen ble Mira Høidal og Shelby med null feil i omhoppingen og tiden 34.57 sekunder. Mira synes at banen var fin å ri, til tross for at hindrene kom brått på og at svingene var glatte. Ekvipasjen kom på andreplass i går, og før dagens runde hadde Mira tenkt igjennom hvordan hun skulle ri.

- Før runden tenkte jeg at jeg måtte presse godt med innvendig sjenkel fordi hesten min trekker veldig fort fremover. Hesten var pigg i dag, men enda piggere i går, og da mistet jeg balansen etter noen av hindrene. Jeg fikk ikke tatt de svingene jeg hadde planlagt, men i dag gikk det bedre, forteller Mira.

Mira Høidal og hesten Shelby tok førsteplassenMira Høidal og hesten Shelby som tok førsteplass

Mira legger også til at hun liker å ri på AEG:

- Det er veldig trivelig å være her. Maten er god, butikkene er fine, og det er veldig morsomt å ri inne på arenaen.

22 hundredeler bak vinnerekvipasjen var Thea Lorentzen og Gucci V/H Ketelboethof. En feilfri omhopping på 34.79 sekunder ga dem andreplassen.

Emelie Østbø holdt på gårsdagens tredjeplass, men i dag tok hun i mot premien med hesten Unicorn’s Royal Diva. På tiden 35.69 sekunder fullførte ekvipasjen feilfritt under omhoppingen.
 

Thea_Gucci-(1).jpg Emelie_Royal-Diva-(1).jpg

 Thea Lorentzen på andreplass og Emelie Østbø på tredjeplass