Søndag gikk CSI2* Grand Prix, presentert av Skoies, av stabelen, og startlista var fullspekket av talentfulle nordiske ryttere. Til tross for mange sterke prestasjoner av både svenske og danske ekvipasjer, endte det heldigvis med norsk gull.

 

Tekst: Ylva Heyn Friberg
Foto: Marthe Edvardsen

Det regnet bommer under søndagens CSI2* Grand Prix, hvor hindrene raget 1.45m over bakken. Kun seks av 34 nordiske ekvipasjer kunne se seg videre til omhoppingen i klassen, og det var tydelig at høyden og banen i seg selv var mer enn vanskelig nok. Omhoppingen som fulgte grunnomgangen skulle vise seg å være minst like utfordrende. Av de fem nordmennene og ene dansken som kjempet om førsteplassen, var veteranen Geir Gulliksen den eneste som kom seg gjennom banen uten feil.

Ringreven Geir Gulliksen på vallaken Arakorn holdt stødig kurs gjennom hele banen, og snappet førsteplassen etter en plettfri grunnomgang med et kontrollert tempo, etterfulgt av en like feilfri omhopping. Den rolige og presise ridningen som Gulliksen førte var tydeligvis det som trengtes for å forsere banen uten riv.

Geir-Gulliksen.jpgVinner av CSI2* Grand Prix 1.45m, Geir Gulliksen, her sammen representanter fra Skoies.

Gulliksen junior; Johan-Sebastian Gulliksen, gjennomførte en flott grunnomgang, men måtte se seg slått av faren i omhoppingen, og dermed ta seg til takke med en sterk andreplass. På hoppa Quidam’s Cherie hadde Johan stålkontroll, og en svært god tid, men ble dessverre sabotert av en bom som traff bakken.

Tredjeplassen gikk til Martine Myhrer Dyngeland på vallaken Douglas Hill, som fullførte en feilfri og lynrask runde i grunnomgangen – til jublende applaus fra en ivrig heiagjeng på sidelinja. I omhoppingen utførte ekvipasjen en imponerende krapp sving som sparte dem mye tid, men dessverre traff ett par bommer bakken videre ut i runden – noe som kostet Dyngeland seieren.

Johan-Sebastian.jpg Martine-Dyngeland.jpg

 Fra venstre: Andreplass, Johan-Sebastian Gulliksen på Quidam's Cherie og tredjeplass, Martine Myhrer Dyngeland på Douglas Hill.