I regi av nettstedet Hest.no arrangeres en rekke åpne seminarer for alle som besøker AEG. Veterinærer og fagpersoner deler sin kunnskap og lærdom om hesten fysiske og mentale helse.

Både fredag 24. februar og lørdag 25. februar, under AEGs siste helg, er det mulig for alle å delta på de åpne og gratis seminarene som arrangeres av Hest.no.

Første seminar holdes av veterinær Niels Tellerup fra Horse-Vet AS, som skal snakke om førstehjelp for hest. Hva er symptomene på de viktigste og vanligste lidelsene hos hest? Hva bør du ha i førstehjelpsskrinet, og hvordan behandler du sårskader?

NielsTellerup.jpg
Niels Tellerup (Foto: Privat)
Dagen etter holder samme veterinær, som har lang erfaring med hester i sporten, et seminar om forebyggelse og behandling av treningsskader. I den moderne hestesporten er de fleste skader på hest treningsrelaterte.
-Mange treningsskader kunne vært forhindret hvis de var oppdaget på et tidligere stadium og hvis eierne hadde kunnskap om hvordan de skulle trene riktig, mener veterinæren.

Spesialist på hestens parasitter, Magdalena Haupt, skal snakke om konsekvensene dersom hester blir syke av parasitter. Det finnes strategier for å holde kontroll på parasittene - og foredragsholderen skal dele viktig kunnskap om ormekurer som finnes, de forskjellige parasittene og forebyggende tiltak.

MagdalenaHaupt.jpg
Magdalena Haupt (Foto: PRIVAT)

Dyretolker Sissel Grana stiller opp på seminar også i år, for å drøfte rundt spørsmålet om det er mulig å snakke med dyr. Dyrekommunikasjon kan være både viktig og hjelpsomt dersom mennesket oppfatter hestens og de andre firbeinte sine signaler.

SisselGrana8.jpg
Sissel Grana (Foto: PRIVAT)

Alle seminarene holdes i konferanserom U2 Ørnen og er åpne for alle som er på AEG!

Les mer her.