Innerst i handlegaten på Arctic Equestrian Games finner du Smarthest – en butikk med et bredt sortiment for den glade turrytter. Tar du en titt innom standen vil du finne alt fra robuste salunderlag til praktiske salvesker du kan bruke når du rir.

Tekst: Agnethe Korsell
Foto: Rikke Helmine Dahl

Lene W. Hanski er daglig leder i bedriften og har som mål å levere gode og holdbare produkter som er laget til både hest og rytter. Grunnen bak det unike sortimentet i butikken er Lenes lidenskap for turridning. Lene er leder for Østfold Turhestforening, og hun forteller at det er mangel på funksjonelt utstyr til turryttere på det norske markedet. Hun forklarer at det er like viktig å ha passende utstyr når man rir på tur, på lik linje med alle andre grener.

thumbnail_smarthest_bilde-1.jpgSmarthest tilbyr et bredt sortiment med utstyr til hest og rytter.

– Rir du sprang skal du ha en sal som sitter, det samme gjelder når man rir på tur der hestene blir brukt i mange timer av gangen. Det er veldig viktig at utstyret er funksjonelt og at det ikke gnager, sier Lene.

I fjor var første gangen Lene var utstiller på AEG. Hun synes det god reklame for bedriften og at det er gøy å ha stand her, i tillegg til at hun får møte mange nye mennesker. Responsen fra kundene er god, og med et variert sortiment som er litt utenfor det vanlige, treffer Smarthest flere målgrupper innenfor ryttersporten.

– Flere av kundene som handler hos meg kommer tilbake og sier ”varen jeg kjøpte hos deg var av god kvalitet, så da har sikkert denne god kvalitet også”, så kjøper de enda en vare, forteller Lene.

Det er tydelig at Smarthest vektlegger det kjente ordtaket ”kvalitet fremfor kvantitet”. Selv om butikken har mange faste kunder, tar det ofte litt tid før de kommer tilbake. Produktene er av god kvalitet, og Lene trekker frem de noe kostbare salunderlagene som et eksempel.

– Jeg har hatt mitt i syv år, så det er klart at det er litt kjedelig å vente på at kundene skal komme tilbake, men det er selvfølgelig veldig positivt.

      

For å variere sortimentet og opprettholde engasjementet hos kundene, fyller Lene opp butikken med nye produkter fra tid til annen.
Forbruksvarer er prioritert for å ta vare på kundene. Det mest populære produktet hos Smarthest er også det første produktet Lene tok inn i butikken sin.

– Bestselgeren er uten tvil SleekEz, som er en børste som fjerner den pelsen dyret selv slipper, i tillegg til å gjøre pelsen blank. Den er effektiv i røytesesongen, og kommer i tre ulike størrelser for katt, hund og hest, sier Lene.

Videre forteller hun at hele bedriften startet med dette produktet.

– Jeg trengte en børste til min egen hest som har veldig mye pels. Da bestilte jeg SleekEz fra USA, og fant ut at denne børsten er det flere dyreeiere enn meg som trenger.

 

Til vanlig holder Lene til i Tomter i Østfold. Hun har ikke en fysisk butikk der hun selger varer, men hun har et eget rom i huset sitt der kunder kan få se produktene hennes før de bestiller på nett, eller kjøpes hos henne. Hele sortimentet kan også sees og bestilles på www.smarthest.no.

Lene oppfordrer de besøkende på AEG til å fortsette å komme til standen hennes.

– Jeg liker å prate med mennesker, og jeg synes at det er hyggelig når folk kommer innom og sier ”den var smart”.

Hun vil avslutte med å takk Knut Houge fra hest.no for muligheten til å samarbeide og holde stand under årets messe på AEG.