I klassen CDI3* Lille tur Dressur var det en god del lekkert å se. Det var ryttere med rolige hjelpere og konsentrerte miner, og hester som var fokuserte og klare for å prestere. Klassen var sponset av Isolde.

Tekst: Sigurd Heill
Fotograf: Maiken Fjeld-Engh


Klassen var prydet med flotte økninger, galopp piruetter og changementer, men flottest av alt var kanskje måten hver og én av rytterne klappet og roste hestene massevis på vei ut av arenaen. Norske Marte Svenkerud følte også for å gi hesten sin Skoglys Wivienne et kyss på halsen etter endt program.

Svenske Jeanna Hogberg hadde vunnet mandagens klasse, og i et intervju etter premieutdelingen fortalte hun at hun mente det var en god oppkjøring til klassen neste dag. Dette stemte bra, for i dag gjorde hun og den svenske varmblodsen Fiorucci HT krav på førsteplassen med hele 74.184 %. Svensken slo sin egen score fra dagen før (71.974 %) med en differanse på godt over to prosent, og hadde all grunn til å stråle fra topp til tå da hun forlot arenaen i dag.

Jeanna-Hogberg_Fiorucci-HT-liggende2.jpgVinneren av klassen, Jeanna Hogberg

-Det var et jevnt over godt program, forteller hun. Hogberg og Fio, som vallaken gjerne kalles, støtte ikke på særskilte utfordringer underveis. Jeanna kan likevel fortelle at hesten var litt spent på fremridningen, men under programmet var han fokusert og ga alt.

-Han har en veldig fin ridbarhet og et hjerte av gull. Fio går veldig godt gjennom hele programmet uten småfeil, han er myk og jevn med tre gode gangarter. Det resulterer i gode protokoller med mange høye tall som 8 og 7,5.

De to har lang historie sammen. Første gang svensken så han var han bare føll, men hun red han inn da han var 2,5 år gammel. Etter det stilte de i årgangschampionatet og etter dette har det kun gått oppover. Da Fiorucci var syv år presterte ekvipasjen til sølv i unghest-VM, og denne opplevelsen er også noe svensken trekker frem som sitt beste minne med vallaken.

Susanne Moeller Wallin red inn til en andreplass med prosenten 71.289 %. Piruettene skilte seg ut som spesielt gode hos henne og oldenburgeren Sir James.

Tredjeplass gikk til Martin Christensen på westfalerhoppa Eviva 8. Den danske herren red et godt program til en prosent på 67.868 % med rolige og fine hjelpere.

Susanne-Moeller-Wallin_Sir-James.jpg Martin-Christensen_Evia8.jpg

Fra venstre: Susanne M. Wallin med Sir James, og Martin Christensen på Eviva 8