I den nokså krevende CSI-AM Silver Tour 1,20m, presentert av Lerøen Datapartner, skulle det vise seg å bli unge Martine Mariero Moe som stakk av med førsteplassen.

Tekst: Ylva Heyn Friberg
Foto: Marthe Edvardsen

Mange bommer ble felt i løpet av 1,20m klassen, og kun ni ekvipasjer kom seg feilfrie gjennom til andre fase. Som startende nummer tolv av 22 kom Martine Mariero Moe på hoppa Anderida Anica susende inn på banen med ild i blikket. Hoppa var rask og smidig, og Moe så sitt snitt til å ta noen rideveier som sparte tid og dermed sikret henne ledelsen. Og ledelsen, den beholdt hun hele veien gjennom andre fase. Den unge rytteren briljerte, og viste noen av de eldre rytterne hvordan det skulle gjøres.

Ungjenta var selv vel fornøyd med runden. Hun legger til at hun synes det er veldig gøy å starte på et stevne som AEG, spesielt fordi det er så stort, og at det er veldig sosialt. Videre ut i stevnesesongen er målet å starte større klasser, og fortsette å utvikle seg.

Martine-Mariero-Moe_Anderida-Anica.jpgVinneren av klassen Martine Mariero Moe på Anderida Anica

Andreplassen gikk til Lisa Tanche Larsen på hoppa Utana. Ekvipasjen leverte en sterk runde med høy fart, og publikum holdt pusten når det akkurat holdt i en krapp sving. Kun 0,69 sekunder etter vinnertiden var Larsen og Utana over mållinjen. Siste pallplass ble fylt av Veronica Mysterud på Fightings Girl, som spratt med letthet over hindrene, både i første og andre fase, sistnevnte på 30.13 sekunder.

HELVETE.jpg Veronica-Mysterud_Fightings-Girl-(1).jpg

Lisa Tanche Larsen på Utana på andreplass og Veronica Mysterud og Fightings Girl på tredjeplass