Vi har sett mange erfarne spranghester hoppe klasser høyere enn vi kunne tenkt oss, men nå var det tid for å se de unge og lovende hestene. Det var klart for 5 og 6-års klassene presentert av Spillers. Her fikk unghestene en vurdering av ridbarhet, kapasitet og teknikk.

Tekst: Mille Tofthagen
Foto: Agnethe Korsell

Det var spesielt en unghest som fanget alles blikk i det den kom inn i arenaen, nemlig Stein Endresens nye superstjerne Happy Feets Heartbeats. Dette er en 5 år gammel vallak som i dag ble ridd av Benedicte S. Endresen. Dette er en hest som har vært på visning hos Dansk Varmblods og har blant annet fått 10 for kapasitet og ridbarhet. Dette viste seg under dagens unghestklasse og de kapret førsteplassen med hele 8.3 poeng.
Benedicte forteller etter dagens klasse at hesten kom for rundt en uke siden og at de håper på at den vil nå til Grand Prix klasser etter hvert. Fokuset i dag var å få hesten feilfritt igjennom. Benedicte hadde en god følelse og syns Happy Feet var fin i dag. Det er ikke Endresen som eier hesten men som hun sier selv håper hun jo på å få ri den for alltid!
 

thumbnail_BenedikteSEndresen_HappyfeetHeartbeats.jpg
Benedikte Serigstad Endresen og Happyfeet Heartbeats vant 5-årsklassen.

Med 7.3 poeng finner vi Emely Karoline Paulsen med unghoppa Pauline. Det er av rasen dansk varmblods, og er en hoppe man legger godt merke til på konkurransebanen.
Astrid Rebecca Johannesen med sin Captain Fearless tok 3 plassen med 7.2 poeng. Det var kun 0.1 poeng som skilte andre og tredjeplassen.
I 6-års klassen var det kjente navn på toppryttere som reflekterte seg i resultatlista. Andrea Sundal med Ghino tok toppen av pallen og fikk den høyeste scoren på 8 blankt. Ghino er en KWPN hingst på 6 år med gode kvaliteter, - noe dommerne la godt merke til på banen i dag.
Anne Line Røysli hadde med seg 3 hester i 6-års klassen hvor 2 av dem kapret pallplasser. Det var hennes flotte vallak Lord van de Groenendjik som tok andreplassen med 7.8 poeng, mens hennes lovende hoppe Lilly Lightly V/T Dauwhof tok tredjeplassen med 7.8 poeng. Begge hestene fikk lik poengsum fra dommerne, men tiden skilte dem.

thumbnail_Andreasundal_Ghino.jpg
Andrea Sundal og Ghino ble vinnerne av 6-årsklassen.