- Å vinne på AEG var helt uforventet og en drøm i oppfyllelse, forteller Mia Kjærnli Fossum etter dagens seier i Borg Bygg Ponni Open. Også i juniorklassen var seieren en herlig overraskelse for Karoline Torsvik Nielsen.

Tekst/foto: Mina Walen Simensen/Rikke Helmine Dahl

Aqua VVS AS Ponni kategori II (1m)
Av totalt 29 startende i dagens klasse var det Thea Gunleksen fra GRSK på ponnien Louis Walsh som stod for beste resultat med to feilfrie faser og tiden 36,03 sekunder.

Jarlsberg og Melsom Rideklubb beslagla både andre- og tredjeplassen: Malin Brauti og Kamelotas tok andreplassen med en tid på 39 sekunder, tett etterfulgt av Rasmus Aasland på Tongoo Lady med tiden 39,86 sekunder.

 

 


Borg Bygg Ponni kategori I (1.10m)
Av 32 startende og syv feilfrie ekvipasjer gikk førsteplassen til Mia Kjærnli Fossum og Tovdal’s Amazing Master med to feilfrie faser og en overlegen tid i omhoppingen på 37,69 sekunder.

- Jeg synes det gikk kjempebra i dag, hesten var veldig fin å ri – men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle vinne! Jeg har alltid drømt om å vinne på et så stort stevne, så det var veldig stas, forteller Mia til hestefrelst.no.

Dette er rytterens tredje deltakelse på AEG – og frem mot årets konkurranse har hun brukt mye tid på treninger for Stein Endresen, men også på bakkearbeid og galoppturer. Flere klasser står for tur før hjemreise – rytteren skal både ri i morgen og søndag:
- Som forberedelse steller jeg godt med hestene og passer på at de har det bra og er blide, avslutter rytteren.

Andreplassen tok HRRK-rytter Leah Celina Møller på Indepentdent Trader med tiden 39,32 sekunder i omhoppingen – to sekunder bak vinneren. Tredjeplassen gikk til Emilie Kvevik på Bonte Bart med tiden 39,99 sekunder i omhoppingen.

 

 

Zurhaar & Rubb AS Junior Open (1.30m)
Seieren i klassen gikk til Bergensrytteren Karoline Torsvik Nielsen på Dinara, som en av fire feilfrie ryttere i omhoppingen. Ekvipasjen passerte målstreken etter 43,46 sekunder.

- Jeg hadde ingen forventninger om å vinne i dag. Jeg fokuserte bare på å ri ordentlig og gjøre det jeg skulle – ha en god rytme og galopp gjennom hele banen. Å gå helt til topps da var jo ekstra kult! jeg red jo bare og fokuserte på å gjøre det jeg skulle. Men det var jo kult at det gikk helt til topps, forteller vinneren, som tidligere har deltatt på AEG i ponniklassene. I år deltar hun som junior for første gang – og det med to hester.

Andreplassen tok Emilie Winum Moe på Confidence med tiden 43,56 sekunder, tett etterfulgt av Martine Mariero Moe på Clinton 3 med tiden 44,07 sekunder i omhoppingen. Totalt 37 ekvipasjer deltok i dagens klasse.

 

 

Alle resultater er tilgjengelige på online.equipe.com.