Victoria Gulliksen og Firefly H er en samkjørt ekvipasje, og sammen kjempet de seg til en seier i dagens Sport 1 CSI2* Small Tour Final.

Tekst: Mina Walen Simensen Foto: Une Susrud

- Firefly er rett og slett en fantastisk hest. Hun er en vinner og en fighter, sier dagens vinner, Victoria Gulliksen, til hestefrelst.no.

Victoria har hatt den åtteårige hoppa siden hun var fem år, og på den tiden har de vunnet en rekke klasser sammen.

- Hun har vunnet utrolig mye, og har nok flere seire enn nandre plasseringer på resultatlistene. Jeg er veldig glad i henne, og hun er nok en av mine favoritter å delta på stevner med. I tillegg er hun litt lik meg: En fighter som vil over hindrene feilfritt, forteller hun.

 

 

Dagens bane bød på en teknisk grunnomgang, og en omhopping med en alternativ distanse hvor rytterne måtte satse alt for å ri inn til beste tid.

- Jeg hadde en plan som jeg fulgte 100%, og den holdt til mål! Mellomdistansen i omhoppingen var nok den største utfordringen. For å vinne måtte man sjanse litt og gå på de seks galoppsprangene. Jeg visste at ingen kom til å gå på innsiden av et hinder før den samme linjen, så derfor valgte også jeg å gå rundt, men heller kutte et steg etterpå, legger rytteren til.

I morgen blir Victoria å se i Grand Prix-klassen, før hun tar turen til CSI5*-W i Gøteborg neste helg.

På andreplass kom Mira Høidal med Shelby, etterfulgt av Amalie Steen Hegre og Li Top på tredjeplass. Cornelia Emilie Kasin med Simply Cruise hoppet inn til fjerdeplassen, og svenske Ellen Brunes på X It tok femteplassen.

   
Mira Høidal og Shelby   Amalie Steen Hegre og LI Top   Cornelia Emilie Kasin og Simply Cruise

 

Alle resultater er tilgjengelige på online.equipe.com.