Var ordene til vinneren av Horzecup finalen Andrea Osland. Med en feilfri grunnomgang, og færrest feil i omhoppingen stakk hun av med seieren. Premieutdelingen ble emosjonell med stalleier som speaker, og naboen som dommer. 

Tekst og foto: Tomine Nærdal

Hindrene var 120cm høye, og banen var nok så utfordrerne i Horze Cup-finalen. Av 27 stykker var det kun fire som red feilfritt i grunnomgang. Med bedømmingen 238.2.2 ble det omhopping etter at alle hadde fullført. Ingen av rytterne klarte å holde alle bommene oppe, men Andrea Osland og Por Favor hadde færrest feilpoeng, og tok dermed seieren i Horzecup finalen. Under premieutdelingen ble det emosjonelt med stalleier som spiker og naboen som dommer. De begge har fulgt ekvipasjen fra start.

 

Bilde over: Dommer av klassen og Andrea med Por Favor


-I dag hadde vi fullt fokus på å kose oss og ha det gøy. Vi hadde ikke fokus på å vinne. Por Favor, eller Philip som han kalles til vanlig, var så på plass og alt bare klaffet. Veldig gøy! Sier den strålende fornøyde vinneren. 


Philip har tidligere gått 80 cm med forrige eier før Andrea kjøpte han for rundt 1 år siden. Derfor var det veldig morsomt at vi fikk til dette sammen, sier Andrea.


På en andreplass med 8 feil i omhoppingen og tiden 39,27 sekunder kom Siri Endresen med hesten Pretty Baby. Tredjeplassen gikk til Hanne-Elise Berntsen Walle md Uilskuiken, de fikk 8 feil og red på tiden 43,95 sekunder. Fjerdeplassen kapret Caroline Christine Storgård Dyrnes med Venezia. De red raskest, men fikk dessverre 12 feil.