Onsdag morgen var det finale i horzecup dressur. May Jeanette Elind slo til og ble først i klassen med sin hest Chikan Nørgaard, og det hele uten noen forventinger! På andreplass med bare 0,25% mindre lå Kristine Westergård Ekerhovd med hesten JJ Riccolino. På tredje plass kom Erika Madeleine Wikenstedt med Afrodie (IV)

 
 Kristine Westergård Ekerhovd på JJ Riccolino    Linn Marie Blom på hesten JJ Dylan

 

Tekst/foto: Celina Ludvigsen


-Følelsen etter runden var fantastisk god, han var litt lunefull i galoppen ett par ganger og det var litt smårusk. Men jeg fant ut at det var bedre å ri på energien enn å si ifra til han, forklarte hun mens hun lo og smilte.


Hun sier at hun hadde ingen forventninger i det hele tatt, hun var i utgangspunktet bare veldig glad for å ha blitt ringt opp som en reserve ettersom en annen rytter hadde blitt syk. Alt ble tatt på strak arm, med bare en ukes varsel før AEG fikk hun vite at hun også skulle starte, noe som gikk over alle forventninger.

Chikan Nøraard ble født i 2002 og har vært i May Jeanette’s eie i 4 år, når han kom til May hadde han knapt nok gått noen LA’er i Danmark, og under disse årene har de klart å klatre seg opp til finalen I Horze cup! Hun forteller også at hun har trent opp hesten helt selv og sier også att hun ikke har ikke ridd for noen trenere på ett par år. 

 

Celine Karstensen på Don Priamos