De internasjonale amatørklassene fra 1.10m til 1.20m åpnet det internasjonale aspektet ved AEG - og de deltakende rytterne har vist et høyt nivå.

Tekst/foto: Mina Walen Simensen/Une Susrud

Slagen Elektro og Automasjon AS Gold Tour

22 ekvipasjer deltok i den 1.20m høye klassen, som også leder opp mot en spennende Grand Prix søndag formiddag. Av syv feilfrie ryttere i begge faser var Sandra Bligaard på Winny raskeste ekvipasje, hvilket resulterte i seier og en god pengepremie.

 - Hesten var helt fantastisk og gjorde sitt beste som vanlig. Med en slik start var det kjempegøy å delta på AEG igjen! Å vinne føltes veldig bra - spesielt når det var målet mitt for konkurransen, smiler rytteren, som påpeker at det alltid er gøy å lykkes i sporten. 

UNE_6238-(1).jpg   UNE_6263-(1).jpg

 

Andreplassen tok Henriette Andersen på Quinntex, etterfulgt av Camilla-Emilie Lafjell Lorentzen og Kirsebærgårdens Cayenne på tredjeplass.

Lerøen Datapartner Silver Tour

Best i klassen med hinderhøyde på 1.15m ble GRSK-rytter Henriette Gjeruldsen på den tiårige vallaken Birkegardens Contador. Ekvipasjen var en av ti ryttere som gikk videre til andre fase, hvor hun leverte en meget rask runde ett sekund foran andreplassen.

Rikke Johannessen og Saga de Moyon fullførte til en sterk andreplass, tett etterfulgt av Ulrikke Bøe og Amadeus på tredjeplass.

  UNE_5715.jpg

 

Arbeidsmiljøspesialistenes Bronze Tour

Madelen Sande Lillerovde på den 13-årige hoppa Klasika tok en overlegen seier i dagens 1.10m – med en omhopping tre sekunder raskere enn andreplassen. Som den største amatørklassen i antall deltakere gikk 15 ekvipasjer feilfritt i grunnomgangen av førti startende.

- Det var en utrolig bra opplevelse, og et fantastisk arrangement å ri på! Dette er min første gang på AEG, og hesten jeg rir på er ikke min - men en jeg har lånt i to måneder, smiler vinneren av Bronze Tour. 

Andreplassen gikk til Vilde Karlsen på Nemo, tett etterfulgt av Marianne Hoff Schage på Aqua Vite. Ni ekvipasjer gikk feilfritt i grunnomgangen og omhoppingen.

UNE_5332.jpg  

 

Alle resultater er tilgjengelige på online.equipe.com. (Saken vil bli oppdatert med bilder og vinnerkommentarer).