Det ble to norske på toppen i CSI2* Small Tour Grand Prix takket være en formidabel innsats av Mikkel Flam og Cornelia Emilie Kasin.

Tekst/bilder: Mina Walen Simensen/Hannah Stærkebye 

Av 34 startende ekvipasjer gikk kun tre ryttere feilfritt i den krevende grunnomgangen under årets Grand Prix-finale i lilletur (1.35m) presentert av Stall Gullik.

Av de tre feilfrie ekvipasjene var ukrainske Alisa Danilova og Desert Storm II førstemann ut i omhoppingen. Til tross for omhoppingens beste tid, måtte rytteren se seieren gå tapt med åtte feil på hinder. Det holdt til en tredjeplass.

 
Cornelia Emilie Kasin og Simply Cruise
Cornelia Emilie Kasin og Simply Cruise

 

Deretter inntok Cornelia Emilie Kasin og Simply Cruise arenaen og leverte en feilfri omhopping til tiden 43,11 sekunder. Sistemann ut i omhoppingen – Mikkel Flam på RR Lord of Rings – slo drammensrytteren med to snaue sekunder og tok seieren i klassen.

- Hesten kjempet virkelig for å komme seg gjennom banen feilfritt, og var rett og slett helt fantastisk å ri. Jeg forutså ikke at det kom til å bli så mange feilpoeng i denne klassen, men det kan nok ha sammenheng med at makstiden var streng og stresset folk til å ri fort, forteller vinneren til hestefrelst.no.

 
Mikkel Flam på RR Lord of Rings

Mikkel Flam på RR Lord of Rings

 

Alle resultater er tilgjengelige på online.equipe.com.