Datter Victoria og far Geir Gulliksen tok henholdsvis første- og andreplassen i helgens CSI2* Skoies Grand Prix. – Neste helg er jeg raskere enn Victoria, smiler Geir.

 Tekst: Mina Walen Simensen Foto: Une Susrud

Av 28 startende i den internasjonale klassen med hinderhøyde på 1.45m gikk de to Drammenrytterne til topps i klassen. De var alene om å gå feilfritt i grunnomgangen og omhoppingen.

- Det er utrolig lenge siden jeg har vunnet en Grand Prix, så dette føltes veldig bra. Jeg har hatt ett mål for øyet med hesten jeg red i dag, og det var å få en topplassering i denne helgens Grand Prix. Det gikk som det skulle, forteller den fornøyde vinneren, Victoria Gulliksen, etter endt ritt.

   

 

I dag vant hun med den tiårige vallaken Ballenteskin Watch This, men også i går hoppet rytteren også inn til en internasjonal seier: Da med hesten Firefly H.

Med tiden 39,24 sekunder i omhoppingen var hun et sekund raskere enn sin far, Geir Gulliksen på VDL Groep Quatro, som tok andreplassen.

- Jeg hadde håpet å klare og ta tiden til Victoria, men jeg la inn ekstra steg to steder i omhoppingen som gjorde at jeg tapte sekundet som hadde ført til seier, forteller Geir, som er klar for deltakelse i neste helgs verdenscup i Gøteborg med samme hest:
- Hesten leverte en veldig fin runde nå før Gøteborg. Han hoppet absolutt ikke skinnet ut av seg i dag, og har vel aldri gått en så rolig omhopping før. Da bør han være klar for neste helg, sier han.

   
         

 

Tredjeplassen i klassen, Amalie Steen Hegre på Remedy, leverte omhoppingens raskeste tid, men takket være et kjipt riv gikk seieren tapt.

- Hesten min er ikke den raskeste, så Amalie – som alltid er rask – var en farlig konkurrent for oss i dag. Både pappa og jeg var heldige i dag med at Amalie var første rytter ut, slik at vi kunne tilpasse tempoet vårt etter hennes resultat, forteller Victoria, og legger til: - Og så kunne vi heller ikke glemme Signe, som var jokeren i klassen og absolutt ikke må undervurderes.

Fjerdemann som tok seg videre til omhopping var nemlig ungrytteren Signe Skei fra Steinkjer. Med sin hvite hingst Credendo leverte hun en sterk runde i grunnomgangen. I omhoppingen falt dessverre to bommer, og rytteren tok med det fjerdeplassen i klassen.

   
 Tredjeplassen Amalie Hegre    Signe Skei og Credendo tok fjerdeplass    

 

- Jeg er helt fersk på dette nivået og har bare hatt hesten i underkant av ett år, så jeg var allerede storfornøyd etter å ha levert en feilfri grunnomgang, smiler Signe. Målet videre for det unge talentet er å kvalifisere til EM og prestere godt der.

En annen ung rytter som markerte seg i dagens klasse var Martine Hegna på Zoraya 7 som tok femteplassen med beste tid av de på fire feilpoeng i grunnomgangen.

Alle resultater er tilgjengelige på online.equipe.com.