Drammen og Omegn Rideklubb var overlegne i Stall Gullik Grand Prix for ponni kategori I da de tok første-, andre- og tredjeplassen. Blant kategori II-ponniene var Sandnes- og Jæren-rytteren Madelein Bergheim Skår best.

 Tekst: Mina Walen Simensen

Drammen og Omegn Rideklubb tok trippeltseier i Grand Prix-klassen for ponni kategori I presentert av Stall Gullik. De tre jentene Martine Mariero Moe, Madeleine Lien og Nora Fredriksen var de eneste feilfrie i grunnomgange, hvilket førte til en spennende omhopping mellom lagvenninnene.

Martine Mariero Moe på Sunny’s Heart leverte den eneste feilfrie runden i omhoppingen, og tok med det seieren i klassen.

- Det var veldig gøy å ri i dag! Ponnien er bare syv år og har aldri vært på en så stor arena før. At han var så fin å ri gjorde det ekstra gøy. I dag var det en veldig stor og teknisk utfordrende, slik at det var viktig å holde hodet kaldt. Han har ikke gått så mye stort før, så det var også en utfordring for oss, forteller vinneren, som legger til at det var helt uforventet å vinne.

- I fjor vant jeg samme klasse med toerponnien min Oddemann, slik at det var ekstra gøy å vinne i dag, avslutter hun.

Andreplassen gikk til Madeleine Lien på Javas Lady Bug, som fikk ett riv og raskest tid (33,06 sekunder) i omhoppingen. Tredjeplassen tok gårsdagens vinner, Nora Fredriksen på Parc Cookie med ett riv og tiden 34,58 sekunder.

Kategori II presentert av Drammen Spring Tour

Av 19 startende i dagens Drammen Spring Tour Pony Grand Prix for kategori II gikk ni feilfritt i grunnomgangen og tok seg videre til omhoppingen.

I omhoppingen var Sandnes- og Jæren-rytter Madeleine Berheim Skår på My Irish Luck raskeste feilfrie ekvipasje på sine 27,81 sekunder, og tok dermed en overlegen seier i Grand Prix-klassen.

- Det var veldig spennende å ri i dag, fordi det var et høyt nivå på alle rytterne. Omtrent halve klassen gikk feilfritt i grunnomgangen, og da var det spennende å gå inn til omhoppingen. Å vinne nå var utrolig gøy, og en super start på sesongen. Og så var det jo kjekt å konkurrere mot Sverige også – og at jeg greide å slå utenlandske konkurrenter var ekstra gøy, sier en storfornøyd Madeleine etter dagens seier.

Andreplassen gikk til gårsdagens vinner – svenske Ebba Danielsson på April Is Full Of Surprises, tett etterfulgt av GRSK-rytter Thea Gunleksen på Marco Charfilo med tiden 31,69 sekunder i omhoppingen.

Femteplassen gikk til Ingvild Støtland på Strawberry Top, etterfulgt av Anne Refvik Moland på Dark Boy.


Alle resultater er tilgjengelige på online.equipe.com.