Første fredagskveld på AEG bød på mye show, og salen var fylt av et forventningsfullt publikum under årets første fredagsmatiné.

 Foto/tekst: Rikke H Dahl

Fredagsmatineen startet med et brak: Ryttere gjør ting de ikke kan - med Johan Sebastian Gulliksen, Pål Flam, Amalie Steen Hegre og Solveig Newermann til start. Denne gangen skulle de komme seg gjennom en hinderløype - i sumobryterdrakter. Hinderløypen besto av alt i fra og hoppe over hinder til slalom.

_RHD9036.jpg

Pål stakk av med seieren i første runde, og i jentenes løp var det Amalie som stakk av med seieren. I finalen mellom Pål og Amalie, ble førstnevnte vinneren etter en jevn konkurranse. 

_RHD9024.jpg

_RHD9044.jpg

OBOS Master-hopping

For første gang arrangeres sprangkonkurransen på AEG, hvor i alt ni ryttere stilte til start. Først skal rytterne ri en grunnomgang hvor det var om å gjøre og komme seg feilfritt gjennom banen, men for hver runde kan de velge ett hinder som skulle settes opp 10 cm - og om det var en oxer også ut 10 cm i bredden. 

_RHD9127.jpg


Dess flere runder det ble, dess flere ekvipasjer røk ut på høydene. Til slutt sto Johan Sebastian Gulliksen og Lisa Ulven igjen, de red hver sin runde og det var til slutt Lisa med hesten Didi de Goedereede som stakk av med seieren.