Under Arctic Equestrian Games vil hest.no arrangere flere åpne seminarer. Hest.no-seminarene er gratis for de som har billett til stevnet, og er en fantastisk mulighet til å komplettere opplevelsen under AEG: Underholdning, toppidrett, shopping og ny lærdom! Kan det bli bedre?

Hest.no-seminarene
Alle Hest.no-seminarene vil vare i ca. en time. Innlederen kommer til å snakke i 40-45 minutter, deretter åpnes det for spørsmål fra publikum.

Hest.no-seminarene foregår i konferansesal U2 Ørnen, som du finner ved å gå ned trappen i messeområdet.


Søndag 18. februar
Kl. 12.00: Effekt av forskjellige typer hodelag og tøyletrykk
Masterstudent Nina Kalis ved NMBU har i samarbeid med Lars Roepstorff sin gruppe ved SLU målt tøyletrykk og balanse mellom høyre og venstre hånd på hestens atferd og samspill mellom hest og rytter, samt ved hjelp av ny teknologi målt symmetri i hestens bevegelser. På dette seminaret legger Kalis frem sine resultater sammen med professor Inger Lise Andersen ved NMBU.

Kl. 15.00: Går hesten din med riktig sal?
I dette seminaret vil saltilpasser Marco Smith i Smith Saddle Company AS snakke om saltilpassing og vedlikehold av sal.


Fredag 23. februar
Kl. 14.00: Hestevett for foreldre og andre
Blant temaene som blir tatt opp er: Slik finner du riktig rideskole for dine barn. Sikkerhet for rytter og hest. Forsikringer. Overgangen fra ponni til hest. v/forfatter Bente Bang-Nilsen

Kl. 16.00: Ting du bør tenke på hvis du skal bygge ridehall eller stall
v/Harald Hansen, daglig leder av Borga Stålbygg AS og Thor Gunnar Mathisen i Stallmestern.

Kl. 17.30: Forebygging og behandling av treningsskader
De fleste skader på hest er treningsskader. Mange treningsskader kunne vært forhindret hvis de var oppdaget på et tidligere stadium og eierne hadde kunnskap om hvordan de skulle trene riktig. v/Niels Tellerup, Horse-Vet AS.


Lørdag 24. februar
Kl. 13.00: Vil du arbeide profesjonelt med hest?
Center for dyreterapi tilbyr utdanninger som hestemassør, fysiologisk hesteterapeut, hestetreningskonsulent og dyreadferdskonsulent. Susanne Olesen gir en presentasjon av skolens utdanningstilbud.

 

Kl. 15.00: Luftveislidelser hos hest

Seminaret fokuserer på nedre luftveier spesielt. IAD og RAO. Dette er to typer av astma som reduserer prestasjonene hos 38 prosent av våre hester. 80 prosent av disse har IKKE hoste. v/Niels Tellerup, Horse-Vet AS.

Kl. 17.00: Dyrekommunikasjon, er det mulig å snakke med dyr?
v/ Sissel Grana.
(Dette seminaret vil foregå via skype med Sissel)