Tidlig mandag morgen red første startende i Horzecup inn på banen som dagens første ekvipasje. Den som raskest fullførte banen på 115cm, med bedømmingen 238.2.1 tidligere kjent som A0, var Iselin Kleven Anholt med erfarne Naomi 302 på tiden 54.36 sekunder.

 Tekst og foto: Tomine Nærdal 

- Planen i dag var å ri fram på linjene og korte inn svingene så mye det gikk. Hun er veldig vendbar, og svinger så fort som jeg har lyst til. Naomi er veldig erfaren, og har vært på AEG mange ganger tidligere, forteller vinneren.


Naomi er en 15 år ung dame, som har vært ute en vinternatt før. Naomi har gått mange 140cm klasser de siste årene samt 150cm. Dette er også Iselins tredje gang i Horzecup på AEG, og sammen utgjør de en nok så farlig duo.


- Jeg er veldig heldig som får låne en så erfaren hest som Naomi. Det var veldig gøy når jeg skjønte at seieren var i boks, avslutter hun smilende.


Det var tett i teten. Det var kun hundredeler som skilte topp tre. På andreplass, med tiden 54.65 sekunder, kom Mia Kjærnli Fossum med sin Madam Clear, bare en tidel bak finner vi Helena Hamre med hesten Celithius. De red på tiden 54.66 sekunder.