Det ble mye fart og spenning i dagens islandshestkonkurranser. Første klasse ut var firegang.

 Tekst/foto: Mathilde Kvernland

Det ble tett i teten, og hvilket resulterte i en delt førsteplass mellom Agnes Helga Helgadóttir med Sigur fra Jakobsgården og Christina Lund med Salmur frá Ytra-Skördugili. Begge ekvipasjene endte med en total karakter på 7,38. Men etter plassiffer ble det dermed Agnes Helga Helgadóttir med Sigur fra Jakobsgården som stakk av med seieren.

- Hesten kjentes bra ut, jeg følte at han var bedre i går, han var litt mer spent i dag. Jeg er veldig fornøyd med tølten. I traven ble han litt giret, og da mistet vi blandt annet traven en gang. Jeg var rolig i hodet, tok han helt ned og startet på nytt. Og etter det gikk det faktisk bra, sier Agnes.

 - Dette er det første stevnet hans, så jeg er egentlig ganske fornøyd med hvordan han oppførte seg og hvordan han taklet situasjonen, påpeker Agnes. - Han er bare fem og et halvt år og hjemmeavlet i Hjelvika, legger Stian Pedersen til.

- Han fungerte veldig bra i tølt spesielt, og galoppen var jeg også veldig fornøyd med. Han ble veldig giret og da løftet han seg opp fremme, tilføyer Agnes.