På onsdag startet finalen av unghestklassene på AEG. Unghestene fikk virkelig vist seg fra sin beste side. I tillegg ble det premiering av de ekvipasjene som hadde høyest sammenlagt poengsum.

 

Tekst/foto: Mathilde Kvernland

Future Champions 5årsklassen(1,10m) - Presentert av Norgesfôr

På onsdag var det duket for finaler i unghestklassene. Først ut var femårsklassen hvor Mille Malene Gjermundsen på hesten Second Chance hevdet seg i toppen.

- Second Chance, eller "Lykke" som er hennes kallenavn, var helt fantastisk i dag. Hun var ekstremt rolig og gjorde bestandig jobben sin selv om rytteren ikke bestandig gjorde det. Jeg synes det var ekstremt gøy å vinne da dette har vært en stor drøm. I tillegg jeg avlet henne opp selv, sier Mille etter premieutdelingen.

På andreplass kom Annette Louise Stava Husebø på Capella Florencia, og med bare et lite sekund i forskjell kom Pål Flam på Park Avenue inn til en tredjeplass.

 

 

Future Champions 6årsklassen(1,20m) - Presentert av Norgesfôr

Videre til seksårsklassen var det Anne Line Røysi på Muze de Reve 100n som fikk med seg vinnersløyfen hjem. Andreplassen gikk til Pål Flam på Moonlight og tredjeplassen fikk Rebekka Lie Andersen på Colesca EB Z.

- Jeg er bare kjempeglad! Hesten var så utrolig flink og hun vil bare være feilfri, så er fornøyd og glad, sier Anne Line.

 

 

Sammenlagt seier

Unghestklassene foregikk over tre dager, og det ble kåring av de som endte med høyest sammenlagte poeng. Seieren gikk til Emely Karoline Paulsen på Froelandshagens Zafirah. Denne ekvipasjen fikk flest poeng til sammen, hvor de ble dømt for ridbarhet, teknikk og kapasitet. Andreplassen sammenlagt fikk Annette Louise Stava Husebø på Capella Florencia. Tredjeplassen tok Anne Line Røysi på Muze de Reve 100n.

- Det var fantastisk gøy! Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med Zafirahs innsats! Hun er i stjerne i mine øyne, sier Emely fornøyd.

 

 

Alle resultatene finner du på online.equipe.com.