- Treneren min sa at jeg måtte holde meg til planen, og det var de syv stegene jeg telte høyt i kombinasjonen, forteller Hannah Nyhaug som red inn til seier i dagens Borg Bygg Ponni Open.
 

Tekst: Une Susrud Foto: Rikke Helmine Dahl

Aqua VVS AS Ponni Open Kategori II (1,05m)

Med kun 6 ekvipasjer til omhopping av totalt 29 startende var det Pernille Lunde og ponnien Loch Corrib som stakk av med seieren med tiden 32,82 sekunder.

Det var Carmen Andrea Viskjer-Rød og gårsdagens vinner Thea Gunleksen som sørget for at sølv- og bronsemedaljen gikk til Grenland Ryttersportsklubb. Viskjer-Rød og ponnien FH. Contador red til tiden 38,86 sekunder, mens Thea Gunleksen og II’er ponnien Marco Charfilo fikk 4 feil og tiden 33,40 sekunder.

  

 

Borg Bygg Ponni Open Kategori I (1,15m)

Med kun to ponniryttere til omhopping, var det til slutt Hannah Nyhaug og hoppa Killomoran Lady som gikk feilfrie igjennom banen etter at publikum fikk høre Hannah telle stegene høyt mellom den siste kombinasjonen.

- Det var utrolig gøy å vinne, vi har ikke kommet oss feilfri igjennom 1,15m før og heller ikke hoppet tre-kombinasjon på stevne tidligere. Jeg tenkte derfor at om jeg kommer meg igjennom er jeg superfornøyd. Men så ble vi feilfrie, og jeg tenkte at vi egentlig ikke skulle ri omhopping fordi jeg har slitt mye før med at hun (hesten) har blitt redd, men så var vi bare to feilfrie og da hadde jeg ingenting å tape, noe som gikk veldig bra, forteller Hannah fornøyd.

- Planen var å ri det som en grunnomgang, ta det med ro og kose meg. Det fungerte jo veldig bra, legger hun til.

Etter et år med mye uflaks sier den ferske vinneren at de endelig er på vei oppover:

- Ponnien ble skadet under SpringTour i fjor, men nå er vi bedre enn aldri før.

Andreplassen gikk til Leah Celina Møller og Independent Trader med tiden 49,33 sekunder i omhoppingen. Martine Mariero Moe og ponnien Aisling’s Boy kapret tredjeplassen.