- Taktikken var å ri korte svinger og fort - som vanlig, konstaterer den unge rytteren Thea K. Gulliksen. I dag resulterte taktikken i en seier i Champion Bronze Tour.

 Tekst: Mina Walen Simensen Foto: Une Susrud

-Banen i dag var ganske grei, og det var enda bedre å ri i dag enn i går. I dag det var flere svinger og mer plass til å ri fremover i dag, smiler den storfornøyde vinneren Thea K. Gulliksen. Rytteren forteller til hestefrelst.no at taktikken var å ri korte svinger og fort:
-Som vanlig, konstaterer hun, og fortsetter: - Jeg prøver å tenke at hesten skal klare det, og at jeg skal klare det. Men samtidig er det viktig å gi hesten tid til å hoppe hindrene, selv om en rir fort.

Hesten Thea vant dagens klasse med er en niårig norskavlet hoppe med navn Asaks Condoliza. Hesten har bare gått noen få stevner hjemme, og AEG er den første store konkurransen hun har gått.

- Hun er litt sprek på oppvarmingen, men er veldig arbeidsom og ønsker å hjelpe til så godt hun kan. Jeg må bare stole på at henne, så går det alltid bra. Hun var litt nervøs de første dagene på arenaen her, men rundene har bare blitt bedre og bedre for hver dag, sier Thea, som fikk hesten rett før julen 2017.

Andreplassen gikk til Madelen Sande Lillerovde på Klasika, tett etterfulgt av Marianne Hoff Schage på Lipton på tredjeplass.

   
Thea K. Gulliksen og Asaks Condoliza
Madelen Sande Lillerovde med Klasika
Marianne Hoff Schage på Lipton

 

Alle resultater er tilgjengelige på online.equipe.com.