Med mange spente deltakere til start startet torsdagen med AEGs siste helg av bronse-, sølv- og gulltur i sprang.

Tekst/foto: Hannah Stærkebye/Celina Ludvigsen

1.20m - Gold Tour - Presented by Borg Bygg

I Gold Tour var det første ut i klassen, Mathea Omberg Christiansen som kunne gå seirende ut av banen, på hesten Cocu Sb Z. Klassen var sponset av Borg Bygg, så sponsorpengene ble værende i familien. Andreplassen gikk til Marie Winge på Solbakkens Dragonheart, etterfulgt av Heidi B. Jacobsen på Vendeta.

1.15m - Silver Tour - Presented by Lia Gaard
 

I dagens sølv tour klasse stilte 19 ekvipasjer til start. Vinneren ble Lotte Grimsrud Giseth på C.Lucky Lord RK, som vant med drøyt ett sekund over Rikke Johannessen på hesten Saga de Moyon. Marie Vestnes og Herr Sandro P&B red inn til en velfortjent tredjeplass.

-Banen var tipp topp, og hesten var kjempefin. Han hadde litt ekstra energi i dag som førte til at det ble enklere å ri. Det ble rett og slett en bra start, og jeg håper det kommer til å gå like bra resten av helgen. C. Lucky Lord RK imponerte ikke bare i dagens klasse. Forrige helg vant han CSI2* 130cm , og ble også plassert i 135cm, med Åge Dagfinn Eide Askeland, forteller vinneren.

1.10m - Bronze Tour - Presented by Walber Equestrian

 

I Bronze Tour stakk Izabell Halvorsen av med seieren, på den 11 år gamle irske hesten Curra Glen. Ingen kunne matche tiden deres, og sammen endte de opp 4 sekunder foran andreplassen som ble kapret av Vilde Gudøy Eggesvik på hesten Just Fame Pfb. På tredjeplass endte Vilde Neteland på hesten Goerklintgaards Mali.

- En seier er alltid gøy, og det er alltid en god følelse når alt stemmer på banen. Er generelt fornøyd med runden min, da jeg følte jeg hadde god rytme og fikk en god flyt. Konkurransen har akkurat startet, og det er flere dager igjen å konkurrere, så nå er det bare å holde fokus på veien videre. Jeg er superheldig som har fått denne fine hesten som tar meg til mål og gir meg gode resultater, smiler hun. 

Alle resultatene finner du på online.equipe.com