Klokka 15.45 var det duket for unghestene, delt inn i 5- og 6-års klasser. Her konkurrerer kanskje noe av fremtidens ypperste sprangmateriale. Noen vises frem for et større publikum for første gang.

Tekst: Tomine Nærdal Foto: Une Susrud

Poengsystemet i unghestklassene er noe annerledes fra en ordinær sprangklasse. Hestene får poeng for ridbarhet, teknikk og kapasitet hvor 10 poeng er maks for hver kategori. Deretter blir de gjenværende poengene delt på tre for å finne gjennomsnittsummen.Til slutt blir det ett feilpoeng per riv, og 1,5 poeng fratrekk for vegring. Dommerne i klassen var nederlandske Piet Raijmakers og ukrainske Alisa Danilova, begge kjente navn innenfor sprangsporten.

Future Champions 5-års (1,10m) - Presentert av Top Spec

I 5-år klassen stakk Emely Karoline Paulsen med Froelandhagens Zafirah av med seieren med hele 8,33 poeng. Ett poeng bak finner vi Elise Bjerkmann med Lillebergs Lanzelot, og Karianne Christoffersen med Cantaro på en delt andreplass.

   
Emely Karoline Paulsen med sin 5-åring   Elise Bjerkmann med Lillebergs Lanzelot   Karianne Christoffersen delt 2.plass med Cantaro og 6.plass med Bushwacker

 

En av deltagerne var Lisa Tanche-Larsen og hun kom kjørende hele veien fra Rogaland for å delta med 5-åringen Jackies Petit Fleur, som hun låner av sin venninne, Renate Kyllingstad som er oppdretter og eier. Fleur er en liten hest, med stort hoppehjerte. Dette blir Lisas fjerde år på AEG, men da hennes konkurranse hest ble skadet, har Fleur vært stand in. I siste liten fikk hun kvalifisert seg etter en feilfri grunnomgang i 115cm for to uker siden.

- Fleur er en spesiell hest. Faren til Fleur er en ponni, og moren døde da hun var seks uker gammel. Så hun er blitt flaskeforet. De pleier å si at flakeforede hester blir litt rare, men Fleur er fantastisk. Jeg koser meg veldig med henne, forteller Lisa Tanche-Larsen. 

Lisa og Fleur fikk en bom ned, som resulterte i 5,67 poeng totalt.

   
Lisa Tanche-Larsen    Dommerne under dagens unghestklasser   Vinneren av 6-årsklassen, Sebastian Langeland og Huckleberry Blue

 

Future Champions 6-års (1,20m) - Presentert av Top Spec

I 6-år klassen var det tettere om topp-plasseringene. Den som trakk det lengste strået ble Sebastian Langeland på Huckleberry Blue, med 7,33 poeng.

- Jeg er veldig fornøyd med at hesten scoret så høyt på karakterskalaen. Hesten er veldig positiv, og jeg håper dette kan bli en spennende hest for fremtiden, sier vinneren Sebastian Langeland om Huckleberry Blue.

Like bak finner vi en tredelt andreplass. Danske Helena Irmand og hesten Conrad, Anne Line Roysi med Muze de Reve 100n og Nina Braaten med Moonlight. Alle med 7.17 poeng.

   
Anne Line Roysi med Muze de Reve 100n   Danske Helena Irmand og hesten Conrad   Nina Braaten og Moonlight

 

Alle resultatene finner du på online.equipe.com