- Det er alltid gøy å vinne selv om man er blitt voksen, sa vinneren av den siste amatørklassen under fredagens AEG. Tour-klassene ble alle arrangert som tidshopping, det gikk derfor raskt unna for de som lå i toppen i Bronze-, Silver- og Gold Tour.

 

Tekst/foto: Une Susrud

Arbeidsmiljø spesialistenes Bronze Tour (1,15m)

Silje Raanes og vallaken It’s Catweazle var den raskeste av de seks feilfrie, av totalt 35 startende. Raanes og den skimle vallaken var ekvipasjenummer 20, og red til 53,02 sekunder, noe som holdt til en seier knappe 53hundredeler foran andreplassen.

- Jeg hadde en plan om å holde rytmen hele veien, ha is i magen og ha en fin runde, sier den fornøyde vinneren.

- Han var utrolig fin i dag, det er veldig gøy å jobbe med Catweazle som er så erfaren og virkelig stortrives med jobben sin! Det største problemet med min nå 17år gamle hest er faktisk å holde han rolig da han syntes det er så utrolig gøy å være på sprangkonkurranser, forteller Raanes videre.

I høst overtok hun Catweazle etter søsteren sin, så planen videre for stevnesesongen 2018 er å bli bedre kjent med vallaken, og gi både seg selv som rytter og hesten gode opplevelser.

   
 Silje Raanes og It's Catweazle   Nicoline Røkke med Boran     Madelen Sande Lillerovde og Klasika

 

Hakk i hel var Nicoline Røkke med Boran, som red inn til tiden 53,55 sekunder. De sikret seg dermed andreplassen i dagens Bronze Tour.

- Hesten fungerte veldig bra i dag. Jeg føler han er mye mer avslappet denne helgen og det gjør meg mer rolig. Fikk ridd litt lenger på morgenen enn det jeg gjorde forrige helg, så da ble han ikke så sprek til denne klassen, forteller rytteren.

- Banen gikk veldig bra, de hadde laget en nokså teknisk bane, men jeg følte at jeg klarte å gjennomføre den veldig bra, legger hun til

Tredjeplassen gikk til Madelen Sande Lillerovde og Klasika, Hedda Hagen Berentsen med vallaken Lord van de Groenendijk tok fjerdeplass. De to siste som red feilfritt i denne tidshopp-klassen var Lina Ekornrud med Gregor (II) på femteplass, og sjetteplassen gikk til Lotte Grimsrud Giseth og Fly.

   
 Hedda Hagen Berentsen på Lord van de Groenendijk    Lina Ekornrud og Gregor (II)   Lotte Grimsrud Giseth med Fly 

 

LieGaardens Silver Tour (1,20m)

Vinneren i denne klassen ble Rikke Johannessen med hesten hun fikk for kun knappe to måneder siden, Saga de Moyon. De red inn til 62,59 sekunder.

- Hesten var superfin i dag. Hun er en rask og smidig hest som alltid gjør så godt hun kan. Jeg har ikke hatt hesten så lenge, AEG er andre stevnet mitt på den, forteller Rikke fornøyd.

Selv om Rikke og Saga de Moyon er en fersk ekvipasje, har de allerede rukket å plukke med seg flere premier under årets Arctic Equestrian Games. De tok nemlig andreplass under forrige torsdags Silver Tour, og klinket til med førsteplassen under lørdagens Silver Tour. I går tok de andreplassen i samme Touren.

- Planen var å ri som i går, og gjøre så godt jeg kunne, og Saga var helt klart med på alle beskjedene jeg ga. Hesten var rett og slett helt fantastisk!, sier 15-åringen om den nye hoppa si.

Andreplassen i dagens Silver Tour presentert av Lie Gaard gikk til ekvipasjen som også i går tok en flott andreplass, Marie Winge og Solbakkens Dragonheart. De red inn til 63,62 sekunder. Cathrine Aas og Quinine var tredje ekvipasjen som var feilfri, og med tiden 65,31sekunder tok de dermed tredjeplassen.

   
Marie Winge og Solbakkens Dragonheart
Cathrine Aas på Quinine
Johannes Katteland Kihle med Korida II

 

Av de seks feilfrie var det Johannes Katteland Kihle og Korida II som tok fjerdeplass. Det var knapt mellom femte- og sjetteplassen, da det skilte kun 4 hundredeler mellom Victoria Celine Dalen og Madison Granlund.

 

Borg Byggs Gold Tour (1,25m)

I den siste klassen av de tre internasjonale amatørklassene var det Ina Wasmuth og hoppa Chloe N som var raskest av totalt 11 startende. De red feilfritt til tiden 57,36 sekunder, nesten 4 sekunder fortere enn andreplassen.

- Tidshopp er min favoritt, da rir jeg best! Og med en hest som tar beskjedene så godt som det Chloe gjør, var det en fantastisk gøy bane å ri i dag. Jeg leste banetegninger tidlig og hadde allerede planen klar når jeg gikk banen, og alt gikk etter planen, forteller rytteren, og legger til at det er at det alltid er gøy å vinne selv om man har blitt voksen.

Ina begynte å ri Chloe det året den brune hoppa ble 5 år, da venninnen og eieren av hesten knakk foten.

- Jeg angrer ikke et sekund på at jeg kjøpte henne! Nå er hun 9 år og klar for litt høyere klasser, sier Wasmuth og legger til:

- Chloe gjør alltid sitt beste og går som oftest null. I dag var hun i sitt ess. Oppmerksom og avslappet, da er hun definitivt best.
 

Det var kun tre feilfrie i dagens Gold Tour, andreplassen gikk til Eyvind Nistad og Gipsy Girl de Tiji, og Henriette Andersen med vallaken Quinntex. 

   
Ina Wasmuth og Chloe N
Eyvind Nistad med Gipsy Girl de Tiji
Henriette Andersen på Quinntex

 

Alle resultatene finner du på online.equipe.com