AEG 2018 – Norges største hesteshow – er rett rundt hjørnet. Som den eneste internasjonale sprang- og dressurkonkurransen i Norge trekker den både nasjonale og internasjonale toppryttere til Oslofjord Convention Center i Stokke.

Landets beste ryttere tar turen til Stokke om en uke – der de møter ryttere fra den internasjonale verdenseliten på hjemmebane. Både i sprang og dressur arrangeres klasser på høyeste nivå: Med hinderhøyder opp til 1.45m og piruetter utført av firbeinte hestekrefter i Grand Prix-klassene.

 

- Vi ser frem til å arrangere AEG til uken. På programmet er det mye for hesteinteresserte, men også mye for de som ønsker å få et innblikk i hesteverdenen. Programmet byr på alt fra islandshestkonkurranser, internasjonal sprang og dressur på toppnivå og ikke minst show med den svenske hestemagikeren Tobbe Larsson, forteller presseansvarlig Mina Walen Simensen.

 

Tobbe Larsson, som har turnert i hele Europa, og til daglig holder til i Dubai hvor han trener kongelige hester – skal sørge for at det blir en liten dose magi på årets AEG: Han er kjent for sitt TV-program ”Ponnyakuten” som ble sendt i fire land. I år kommer også hans nye, store Youtube-satsning. Showet viser det fantastiske samspillet og kommunikasjonen mennesker og hester kan ha.

 

Også bredden i norsk ryttersport får muligheten til å delta selv på showet – gjennom FERDs rekrutteringsprogram har en rekke unge, lovende rideskoleryttere og tidligere ryttere kvalifisert seg til deltakelse. FERD har også sørget for at enhver hesteinteressert kan tilegne seg viktig lærdom gjennom foredrag med to av verdens beste dressurtrenere. Både Kyra Kyrklund og Hans Heinrich Meyer Zu Strohen har selv vært ryttere på aller høyeste nivå, med deltakelse i de største internasjonale mesterskapene.

 

Programmet på AEG byr på noe for alle: konkurranser, underholdning og seminarer med hest som tema. Alle som vil er velkommen: Billetter kan kjøpes på nettstedet www.hestefrelst.no, eller i døren!