Første runde av horzecup dressur gikk av stabelen mandag kveld. Erika Madeleine Wikenstedt tok en overlegen seier med sin hest Afrodite (IV) etter et strålende program som resulterte i en prosent på 69,259%. Hele 6,5% høyere enn andreplassen.  

Tekst og Foto: Tomine Nærdal

Horzecup dressur er en del av promotioncup, hvor klubber tjener inn penger på salg av billetter til AEG. Klubbene med flest poeng får muligheten til å sende ryttere til AEG. Klubben er selv ansvarlig for uttak. Kvalifiseringsklassen gikk i LA:2.


Rytteren Ullensaker Rideklubb sendte er Erika Madeleine Wikenstedt med sin Afrodite (IV). Og det gjorde de rett i. Erika vant kvalifiseringsklassen med hele 6,5% ned til andreplassen. Hun red seg til 69,259% , selv om Afrodite nesten bare har gått utestevner.

- Målet var egentlig å komme rundt banen uten noen store feil eller en skremt hest, fordi jeg og Afrodite ikke har kjent hverandre så lenge og dette var vår andre start sammen. Hun var helt fantastisk på banen med god energi. Superfornøyd med at hun ikke reagerte noe særlig på den store arenaen, forteller vinneren.

Bildene over: Erika og Afrotide


Andreplassen gikk til Holmestrands rideklubb sin Kristine Westergård Ekerhovd med JJ Riccolino. Kristine red til en sammenlagt prosent på 62,778%. Like bak kom Linn Marie Blom på hesten JJ Dyland. Grenland ryttersportsklubb rytteren red programmet sitt til 62,408%.

Bildet under: Kristine og JJ Riccolino