Ponni- og juniorrytterne åpnet årets Arctic Equestrian Games med forrykende raske runder og mange feilfrie i teten. 

Tekst/foto: Mina Walen Simensen/Une Susrud

Aller først ut i årets AEG var toerponniene, som hoppet en klasse på middels nivå - altså til en hinderhøyde på 1 meter -presentert av Aqua VVS AS. Av 30 startende gikk Carmen Andrea Viskjer-Rød fra Grenland Ryttersportsklubb helt til topps med sin 17-årige hoppe Midnight Express.

Andreplassen gikk til Mathea Omberg Christiansen (DRØB) på HB Ginger Spice - som var kun en tidel bak vinneren, etterfulgt av Julie Askim Petersen (DOR) og Carnhill Jess på tredjeplass. 

 

 

Tett i teten blant enerponniene

Blant enerponniene var det Fredrikstad-rytteren Rikke Johannesen på Lakeview Will He BE som leverte klassens raskeste feilfrie runde, og dermed gikk seierende ut av den 1.10m høye konkurransen presentert av Borg Bygg.

Andreplassen gikk til Emilie Kvevik på Bonte Bart etterfulgt av Nora Fredriksen på Parc Cookie på tredjeplass. Av 32 startende ekvipasjer gikk seks feilfritt.

 


 

Høyt nivå blant juniorene

Hele 15 av 38 ekvipasjer gikk feilfritt i helgens første juniorklasse med hinderhøyde på 1.25m presentert av Zurhaar og Rubb. Raskest av de feilfrie var Rikke Budsberg fra Sandnes og Jæren Rideklubb på sin 15-årige hoppe Copelia, som suste gjennom mål etter 52,94 sekunder.  

- Det var veldig kjekt å vinne, spesielt siden jeg bare har hatt hesten i to måneder! Det er en fantastisk hest som bare vil over hindrene – selv nå i hennes gamle dager. Det er også veldig kjekt å ri på en så stor og fin arena, sier rytteren som er førsteårs juniorrytter.

Andreplassen tok Steinkjer-rytteren Marie Skei på Covina til tiden 53,31 sekunder, etterfulgt av Emilie Winum Moe på Confidence fra Soma Ryttersportsklubb. 

  Marie Skei_Covina_2plass

 

Alle resultater og startlister fra AEG er tilgjengelige på online.equipe.com.