Horzecupen er i gang, og dagens warm-up klasse avgjør startrekkefølgen i første tellende klasse som begynner tidlig mandag morgen. Blant de som skal tidlig opp å ri Horzecup mandag har vi Andrea Ludvigsen som debuterer her på AEG med lånt hest.

Tekst: Tomine Nærdal Foto: Rikke Helmine Dahl

Horzecup er en del av promotioncup, som går ut på at klubben som kasserer inn flest poeng på salg av billetter vinner plasser i Horzecup og Stall Lie Hvalen ponnicup. Deretter er klubben ansvarlig for hvilken ekvipasje de velger å sende. En av klubbene som tjente nok poeng til å sende en rytter til Horzecup er Stovner rideklubb. Rytteren deres, Andrea Ludvigsen, deltar ikke med sin egen hest.

- Dette er første gang jeg selv deltar på AEG, og det med lånt hest. Er heldig å låne Qelly, da jeg ikke kunne ta med min egen hest. Eieren til Qelly i konkurrerer i dressur på henne, forteller Andrea.

- Banen i dag var fin, og jeg fikk tatt gode rideveier. Noe som passet bra siden jeg debuterer i alle klasser, og det på AEG da, sier hun og ler. Heldigvis er Qelly er helt herlig. Jeg var litt nervøs i dag, men Qelly tok meg fint gjennom. Jeg er veldig fornøyd med henne, men i morgen skal jeg prøve å ri litt bedre selv, forteller 17-åringen som selv ikke har konkurrert høyere enn 1 meter med sin hest, sier Andrea

I klassen var det 12 feilfrie. Andrea og Qelly fikk 4 feil, og var ikke alene om dette. 10 andre fikk også en bom ned i oppvarmingsklassen. I morgen vil resultatlisten bli snudd, slik at den med færrest feil starter sist.

- Ingenting er avgjort i dag, Det er i morgen det gjelder, og da skal jeg gjøre mitt beste, avslutter Andrea.