Dagens Ponni Grand Prix Tour bød på store utfordringer i begge kategoriene. Blant enerponniene gikk kun en ekvipasje feilfritt, og blant toerponniene var det avgjørende å levere en rask og feilfri runde for å nå til topps.

 Tekst: Mina Walen Simensen Foto: Une Susrud

Først ut på dagens AEG-program var toerponniene som hoppet en hinderhøyde på 1.10m. Av tjue startende ekvipasjer, gikk elleve feilfritt i grunnomgangen og videre til omhoppingen. Der gikk ytterligere fem ekvipasjer feilfritt, hvilket resulterte i at tiden ble en avgjørende faktor for hvem som tok med seg seieren hjem.

Både Sverige, Danmark og Norge var representert på topp fem-listen. Ebba Danielsson sørget for svensk seier og tredjeplass henholdsvis med hestene Smithstown Toodles og April Is Full Of Surprises. I gårsdagens klasse tok hun andre- og tredjeplassen med de samme hestene.

- Det var utrolig gøy å vinne, og det føltes veldig bra, konstaterer den fornøyde vinneren – som har fått god uttelling fra sitt opphold på AEG.

Norske Thea Gunleksen fra Grenland Ryttersportsklubb tok en sterk andreplass med vallaken Marco Charfilo, snaue to sekunder bak vinnertiden.

Fjerdeplassen gikk til svenske Cornelia Wallenborg, etterfulgt av dasnke Annemone Lagefoed Pedersen på femteplass.

   
Svenske Ebba Danielsson med ponnien Smithstown Toodles tok førsteplassen, hun tok også tredjeplass med ponnien April Is Full of Suprises
Grenlandsrytteren Thea Gunleksen på Marco Charfilo
Svenske Cornelia Wallenborg og Lodestar Van´t Recthof

 

Blant enerponniene ble det avgjørende å gå feilfritt. Som siste start i klassen hadde ingen av de 23 rytterne foran Nora Fredriksen klarert den 1.20m høye banen feilfritt. Etter at hun hadde klarert banens nest siste hinder feilfritt, var spenningen til å ta og føle på: Om Nora og Parc Cookie gikk feilfritt over siste hinder var seieren i boks.

Og det klarte Drammensrytteren: Feilfritt over siste hinder var seieren i klassen sikret.

- Jeg ville ri og ”safe” litt i dag, slik at da jeg kom til andre faste trengte jeg ikke å ri så fort. Det var i utgangspunktet ikke planen min, fordi jeg visste ikke at det ikke var noen feilfrie ekvipasjer før meg da jeg red, forteller vinneren, som skryter av hesten sin:
- Hun hoppet kjempefint i dag. Jeg måtte velge gode rideveier, og forsøkte å holde roen så mye som mulig slik at hun ikke skulle løpe fra meg resten av runden, avslutter rytteren, som skal forsøke å gjøre det samme i morgendagens finale.

Andreplassen gikk til lagkamerat Madeleine Lien på Javas Lady Bug, med fire feilpoeng og tiden 52,62 sekunder, tett etterfulgt av Mina Benedicte Brinchmann og Kiltale Dirty Harry på tredjeplass med tiden 53,08 sekunder.

   
Eneste feilfrie: Nora Fredriksen parkerte de andre med ponnien Parc Cookie
Madeleine Lien med Javas Lady Bug
Mina Benedicte Brinchmann på Kiltale Dirty Harry

 

Klassene blir sponset av det internasjonale sprangstevnet for ponnier og hester - Drammen Spring Tour. Alle resultater er tilgjengelige på online.equipe.com.