Under Grand Prix Spesialen (GPS) ble det dobbel seier for svensken Per Sandgaard. Først slo han til med 70,174% i Grand Prix og vant over 11 startende, så kom han videre til grand prix spesialen hvor han fikk hele 71,304%. Det var blandt annet flere fra Danmark og Sverige som startet i årets GPS, men denne gangen var det svensken som kom til topps!

Tekst/foto: Celina Ludvigsen

-Hesten var mer avslappet på dag nummer to, piaffen var bedre, samt at innstillingen hans med å jobbe med meg var helt fantastisk.

Han forteller også at Charmeur som hesten blir kalt til vanlig, er en hest med masse «blod» og nerver, som kan være herlig, men til tider vanskelig. Han sier videre at hans partner, som også er treneren hans (den svenske treneren Peter Markne), vurderer hesten til å kunne bli en topp internasjonal dressurhest.

- Selvsagt skal mange ting i en GP test forbedres, første steget er å ri feilfritt, akkurat som i sprangridning. Når man får til det med en hest som Charmeur kommer vi til å nå langt, forteller Per Sandgaard.

Andre plassen gikk til Gunilla Byström på den 13 år gamle hoppa Vectra, de red til 68,106%. Danske Nikolai Kowalski og den norskeide hoppa Gevelts Donna Tella tok en tredje plass med prosenten 67,277.

 

 
 Gunilla Byström med Vectra    Nikolai Kowalski med Gevelst donna Tella

 

Alle resultater er tilgjengelige på online.equipe.com.