Tobbe Larsson, mannen bak den suksessfulle svenske TV-serien Ponnyakuten er nå tilbake på AEG etter åtte år. 

 

 Tekst og foto: Rikke H Dahl

Forrige helg opptrådte Tobbe i Abu Dhabi, slik at hestene hans ikke landet i Sverige før denne fredagen. Samtidig som hestene til Tobbe har flydd fra Abu Dhabi, har Tobbe plukket opp hestene og kjørt hele veien til Brunstad.

-Jeg merker at jeg har en stor fanbase i Norge som jeg ikke viste om, fortalte Tobbe med et smil om munnen før fredagens show.

Hestene kommer rett fra Dubai hvor det er 36 varmegrader. For å forberede hestene til den norske vinterkulden har Tobbe lagt noen ekstra dekken på: - Men hestene er vant til å reise, så det er sjelden et stort problem, la han til.

Tobbe har tatt med seg sine tre nye hester på 4 år og allerede har de vært med på alt fra Falsterbo Horse Show til store show i Abu Dhabi - og og nå AEG. Den kjente og kjære hesten hans Nicke er hjemme i Abu Dhabi og nyter solen der, blir vi fortalt.

Da Tobbe sist var her hadde ikke Ponnyakuten vært på TV enda. Han legger til at han merker stor forskjell på da han var her sist og nå: Med flere som kjenner han igjen.

-Det føles så stort her, men samtidig så koselig, sa Tobbe om arenaen, og fortsatte: Det er veldig koselig å være tilbake og jeg liker at arrangementet er så stort, men likevel at alt er så nært og tilgjengelig.

På vinterstid holder ikke Tobbe til på gården sin i Sverige, men er derimot i Dubai og trener han en av prinsene sine hester i frihetsdressur. I år var første gangen han hadde med seg sine egne hester. Så fort sommeren kommer drar Tobbe tilbake til Sverige.

 

- Ting går veldig i ett og det er et høyt tempo i hverdagen min. Men livet mitt er virkelig en drøm, smilte han.

Selv om Tobbe reiser mye med hestene sine er han veldig opptatt av å holde en god rutine rundt hestene sine og beholde roen. I Abu Dhabi har han gjort opptredener på to av de største stevnene - CSI5* Nations Cup og Presidents Cup.

Etter den store suksessen med Ponnyakuten kan Tobbe fortelle at han har opplevd mye suksess, og at han har fått og får flere og flere fans. Selv om ponnyakuten sluttet å gå på TV i Sverige for rundt tre år siden lever det enda blant og blir stadig vekk fortsatt vist på andre medier.
Tobbe forteller at grunnen til at Ponnyakuten ble til var fordi da han var ute på turné fikk han veldig ofte spørsmål om problemer eierne hadde med hestene sine. Tobbe begynte å snakke med trenere han hadde rundt seg og ville lage et program der barn med sine ponnier kom til han for og løse problemene sine på en seriøs og god måte.

 

-En gråter og ler, gråter litt til og ler litt til. Slik er livet med hest, konstaterte han.

Tobbe hadde også oppvisning under gårsdagens fredagsmatiné på AEG, hvor han viste frem sine tre nyeste hester og viste frem forskjellige triks innen frihetsdressur. Tobbe plukket og ut en frivillig fra publikum som fikk komme inn på banen og prøve det han drev med for å demonstrere for publikum at det egentlig ikke er så vanskelig som det kanskje ser ut som.

Et lite bildedryss: