Dressurtreneren Hans Heinrich Meyer Zu Strohen er i en egen liga når det gjelder å formidle kunnskap om hestesporten og den grunnleggende treningen. Tirsdag 20.februar deler han sine tanker med publikum på AEG. 

Den 62-årige treneren har en hel karriere bak seg som profesjonell rytter med flere gode prestasjoner opp gjennom karrieren. I tillegg til å ha vært en profesjonell tysk berider på Grand Prix-nivå, har han formidlet sin enorme kunnskap ved flere anledninger – blant annet som leder på Hoya National Riding School og berider på Den spanske rideskole.

Siden 2001 har han vært landslagstrener for juniorene og deretter ungrytterne i Tyskland – en ledende nasjon innenfor hestesporten. Ansvaret hans innebærer også ansvaret for treningen av auksjonshestene i Hanoverian Verband Auction – en stor auksjon med kvalitetshester. Han har også jevnlige clinics i USA for Hanoverian Verband.

Meyer Zu Strohen har stor tro på at fokus på det grunnleggende er veien til suksess: Om en skal tro en rekke journalisters og rytteres ord om treneren, så er han i en egen liga når det gjelder å formidle sin kunnskap om hester og ridning.

- Han er ikke så kjent i Norge, men han har utrolig mye kunnskap å komme med og har gjort veldig mye bra for flere land som trener, forteller AEGs arrangør Eirik Berentsen.

Det faglige opplegget under dressursdagene sponses av FERD. Clinicen finner sted tirsdag 20. februar i storhallen, samme dag som internasjonale så vel som nasjonale dressurklasser arrangeres. For mer informasjon, se programmet for 2018.