I Boen Parkett Trophy Young Rider Freestyle gikk Annikken Hals og Chopin V til topps for tredje gang denne uken, med 69,500%. Charlotte Finjarn og Walk on Water har hatt tre fine dager, og tok i dag andreplassen med 67,750%.

Tekst: Kristin Høst Gronvold
Foto: Mette Sattrup

_DSC5003AnnikkenHals.jpg
Fornøyd vinner, Annikken Hals av Boen Parkett Thropy Young Rider Freestyle.

Jentene er begge inne i sitt første år som young ridere, og Hals har vært svært fornøyd under AEG. Dagens førsteplass er en god start for den kommende sesongen:- Det føles alltid godt å ri et godt program og jeg er selvsagt veldig fornøyd, selv om det er ting jeg vet jeg som rytter kunne gjort bedre, sier hun beskjedent: – Dette er første sesongen vi rir disse programmene, så nå skal vi hjem å trene for å gjøre hesten litt sterkere.

Finjarn tok mandag en andreplass, og fikk en tredjeplass i går. I dag ble det altså andreplass i kürfinalen: – Jeg er veldig fornøyd. Dette var jo tredje dagen og han var litt tung og sliten, men det gikk uten store feil.
Finjarn har tidligere hatt litt problemer med en noe ufokusert hest, men dette har ikke vært et problem under AEG: – Walk har blitt flink til å fokusere på meg og oppgaven. Han så seg selv i skjermen en gang, men stolte på meg og gikk videre.
Nå går turen videre til Danmark: – Nå skal vi starte Ecco Cup i Danmark og flere E-stevner her hjemme i Norge, og trene mot sesongen.

Og dette er neppe siste gangen vi ser de to jentene på AEG: – Det er helt klart noe spesielt med AEG – publikum er strålende, avslutter Hals.


 _DSC4984CharlotteFinjarnBr500.jpg
Charlotte Finjarn og hesten Walk on Water ble nummer 2.