Ole Kristoffer Meland og Brokers´s Brooklyn var feilfri og desidert raskest i Small Tour 1,35 m sponset av Kingsland. Ole Kristoffer og Brooklyn henviste danske Hans Ley/Kong´s Babados til andreplass med drøyt to sekunders margin. Jur Vrieling/VDL Savall fra Nederland ble nummer tre.

Tekst: Heidi Skar
Foto: Ingvild Surdal

VinnerREDpremiering.jpg
Ole Kristoffer Meland og Brokers´s Brooklyn var feilfri og raskest i Small Tour 1,35 sponset av Kingsland.

Seieren satt ifølge Ole Kristoffer selv langt inne. Han synes nå at det var på tide med en førstepremie under AEG. I går satset han friskt, men det holdt ikke helt hjem.

- I går ville jeg for mye og pushet litt ekstra. I dag tok jeg det litt roligere, smilte Ole Kristoffer etter å ha mottatt premiesjekken på 3.750 kroner.

Kontrollert, raskt og effektivt er vel en god betegnelse på Ole Kristoffers seiersritt i dag. Den seierssugne rytteren så ikke sine nærmeste konkurrenters ritt, men han analyserer sitt eget med like mye sikkerhet som han gjennomførte dagens konkurranse:

- Jeg var veldig rask og gikk på innsiden til hinder nummer syv. Det var det ikke så mange som gjorde. Flere gikk på innsiden til det siste hinderet, og der fikk jeg også en optimal sving. Jeg hadde gode treff på hinderne hele veien, og da ble også rytmen god, forklarte Ole Kristoffer.

Se opp for Watch Out!

Morten Alexander Djupvik har figurert på premielistene i mange av konkurransene under årets AEG med flere nye og spennende hester. Den Nederlandsbaserte nordmannen endte på fjerdeplass med atletiske, raske Watch Out. Absolutt en hest vi kan vente mye av i fremtiden sammen med Morten.

Det ble svensk femteplass ved Niklas Jonsson og Amorina. Ytterligere fem norske ekvipasjer ble premiert i Small Tour 1,35 m sponset av Kingsland, som hadde totalt 37 startende.

HansLeyAndreplass.jpg
Danske Hans Ley og hesten Kong´s Babados fikk andreplass.