Torsdag går startskuddet for årets største vintereventyr på hestefronten i Norge. Deltagere fra 12 nasjoner er påmeldt til konkurransene i sprang, dressur, kjøring, islandshest og mounted games.

Tekst: Heidi Skar

Arctic Equestrian Games går av stabelen på Oslofjord Convention Center i Stokke i Vestfold den 16. til den 26. februar. Det 11 dager programmet er tettpakket med konkurranser, clinics (audiovisuell demonstrasjon og undervisning) med superstjerner, show og konserter med kjente og kjære artister. AEG arrangeres for syvende gang, og er særdeles populært blant både norske og utenlandske utøvere.

Suzanne_v2.jpg
Suzanne Tepper fra Nederland er en av de største utenlandske favorittene under årets AEG.
Fotograf: Oslofjord Convention Center

Mange forskjellige flagg skal heises inne på arenaen på Oslofjord Convention Center før det hele braker løs torsdag. Deltagere fra Danmark, Sverige, Finland, Nederland, Tyskland, Estland, Polen, Ungarn, Hellas, Hong Kong, Japan, og Norge stiller på startstreken. Utøverne er snart på plass med sine hester, som skal flytte rett inn på ”hestehotellet” bestående av 260 bokser i spesielle telt rett utenfor hovedbygningen. Det jobbes intenst i disse dager med å få alt klappet og klart til å ta imot både de to- og firbente hovedaktørene, samt gjester, artister og publikum. Arenaen der konkurransene skal foregå måler 1700 kvadratmeter, og det er 3500 sitteplasser med veldig god oversikt til alt som skal skje i den intime hallen.

Store deler av den norske eliten stiller på startstreken i Vestfold. Her får de en god start på en lang konkurransesesong.

BanenAEGv2.jpg
Arenaen ferdig. Fotograf: Oslofjord Convention Center

-  Det er topp fasiliteter og et særdeles velorganisert arrangement. Vi stortrives her, det er sosialt, konkurranser og show på høyt nivå. Alt er tilrettelagt for oss og hestene, sa deltagerne på fjorårets pressekonferanser.

Alle de beste norske sprangrytterne kommer til Vestfold med Nina Braaten (vant den første Grand Prix i fjor), Victoria Gulliksen (vant den andre Grand Prix i fjor), Stein Endresen, Geir Gulliksen, Tony André Hansen og Morten Djupvik i spissen. Camilla Kalseth, Stine Gøtesen og Jonas Elvebakk skal representerer Norge i de høyeste dressurkonkurransene, som arrangeres i midtuken.


Norges egen Victoria Gulliksen er blant de største norske favorittene. I fjor vant hun Grand Prix den siste helgen. 
Fotograf: Rita Birkeland

Selvsagt Gallashow – Boney M tilbake!
Gallashow helt utenom det vanlige har blitt et varemerke for AEG.
- Ofte er det ikke så lurt å gjøre samme ting to ganger, men vi har engasjert Boney M igjen. De blir en del av et større show der blant andre illusjonisten Alexx Alexxander, Åge Steen Nilsen og Erlend Bratland er med. I tillegg blir det moteshow og Show Jumping/Dressage Awards. Alle kan kjøpe billett, og vi vil også invitere 800 til middag, sier Eirik Berentsen, primus motor for arrangementet.
Rekord billettsalg – 70 prosent økning!

- Vi har 70 prosent økning i forhold til fjorårets forhåndssalg, og det er også ny rekord. Jeg mener vi har det beste programmet vi noen gang har hatt under AEG. Det er forhåndssalget et bevis på. Vi regner med å komme opp i 22 000 dagsbesøk under årets AEG, sier en entusiastisk Eirik Berentsen.

Det unike hestesportsarrangementet fortjener mye oppmerksomhet og honnør for innsatsen som legges ned både for å få internasjonale deltagere, kjente clinicholdere, og populære artister til den 11 dager lange begivenheten. AEG betyr mye for mange, og muliggjør også deltagelse for et stort antall norske utøvere grunnet stevnets mangfold.

- Vi fortsetter på den linjen vi har lagt oss. Oslofjord Convention Center gir oss et utgangspunkt for et helt spesielt arrangement. Når alt befinner seg på et sted, blir stemningen helt unik – og kombinert med alle de gode fasilitetene med overnatting, spisesteder, butikker og staller så har vi grunnlaget for et toppstevne. Vi ser at deltagerne kommer år etter år, også de internasjonale, selv om vi ligger langt mot nord og vinteren har gjort det til tradisjon å være både snørik og kald under AEG. Vi er godt forberedt om det kommer store snøfall, avslutter stevneleder Eirik Berentsen.


Info til presse og publikum:
Fakta om AEG.
NYHET! Klikk på de forskjellige konkurransene og showene, og du får informasjon direkte.       
Deltagerlister og annen informasjon til pressen.
      
Startlister legges ut hver dag før konkurransene begynner, deltagerne starterklærer seg sent kvelden før hver konkurransedag.

Velkommen til årets AEG!