Åtte topptente enbetekvipasjer møtte til start i AEG Driving og sørget for at taket løftet seg på Oslofjord Convention Center. Det var spenning til passering av siste mållinje – og jubelen ville ingen ende ta når det viste seg at aller raskest og helt feilfri var utfordrer, helnorske Linn Støkken Nielsen med hesten C.G.

Tekst: Rebecca Mender
Foto: Rita Birkeland

NorskeJenterRED.jpg 
Vinnerene av dagens kjørekonkurranse: den norske kusken Linn Støkken Nielsen og hesten heter C.G.

Det var et særdeles sterkt felt med enbetekvipasjer som skulle delta i kveldens kjørekonkurranse, som sølvvinner fra VM i 2010, polske Bartolomiej Kwiatek, finske Ben Simonsen som har VM-bronse på samvittigheten og danske Anders Hansen som ble nummer 4 i VM 2010.
Finske Ben Simonsen med herlige Artemis la seg kjapt i teten etter en feilfri runde. Svenske Glenn Hesslo prøvde det han kunne, men selv om hans hest het Speedy – forøvrig en hest som eies av den svenske firspannskusken Tomas Eriksson – klarte han ikke tukte finnen. Danske Hansen med hesten Barslunds Alwaro fikk en ball ned hvilket medførte 5 sekunder tillegg på tiden og var med det helt ute av dansen. Norske Øivind Mikkelsen med Tiger Hedegaard, Årets unghest fra Hestegallaen for sesongen 2010 hadde gassen i bånn og endte med en tid som var hakk i hæl på finnen.
Storfavoritten Kwiatek og hans sorte hingst Niger nådde ikke opp denne gangen, blant annet falt to baller. Sist ut var Linn Støkken Nielsen, og man så umiddelbart at finnen nå fikk kamp. Med jevnt høyt tempo og prikkfri kjøring kunne hun jublende kjøre over målstreken etter å ha slått hele feltet av gode enbetkusker. Bare helt rått!

NorskeGutterRED.jpg
Kusken Øyvind Mikkelsen og hesten Tiger Hedegaard.


NorskeGutter2.jpg