Gladest av dem alle i dag var Vilde Wiik Terum, som kunne innkassere premiesjekken på 9.900 kroner etter seieren i amatørenes gullfinaletur 1,30 m presentert av Drammen Spring Tour. Sammen med hesten Bjerglunds Lovari var det full satsing i omhoppingen som resulterte i den klart raskeste tiden.

Tekst: Heidi Skar
Foto: Ingvild Surdal

VinnerRED.jpg
En glad Vilde Wiik Terum etter seieren i amatørenes gullfinaletur 1,30 m presentert av Drammen Spring Tour.
 
Vilde vant med nesten fire sekunders margin til Guro Askeland/Nuit de Gala på andreplass.

25 startende ekvipasjer møttes i dette finaleoppgjøret, der det virkelig var gode pengepremier å kjempe om. Tre ryttere red feilfritt og skulle kjempe om den gjeve seieren i omhoppingen: Vilde Wiik Terum, Guro Askeland, og Sophie Roll Erichsen. Eyvind Sverre Nistad var raskest av de med ett riv i grunnomgangen og tok fjerdeplassen.

AndreplassRED.jpg
Ekvipasjen Guro Askeland og Nuit de Gala tok andreplass.

I omhopping ble det en skikkelig jakt etter premiesjekken. Ingen red feilfritt – alle tre pådro seg ett riv i kampens hete. Vilde Wiik Terum åpnet omhoppingen og kortet svingene til det minimale med sin raske, vendbare Bjerglunds Lovari. Med det satte Vilde skikkelig press på de to andre konkurrentene. Sofie Roll Erichsen og What´s up B var sist ut i omhoppingen og kunne sikret seier med feilfritt. Sofie red helt klart på sikkerheten, men det ble likevel fire feilpoeng i protokollen og tredjeplass til slutt.

TredjeplassRED.jpg
Sophie Roll Erichsen var sist ut i omhoppingen og fikk en flott tredjeplass.

FjerdeplassRED.jpg
Eyvind Sverre Nistad var raskest av de med ett riv i grunnomgangen og tok fjerdeplassen.