Simon Yde fra Danmark ydet sitt beste da han gikk helt til topps med Plinton i 1,40 m, presentert av Zurhaar & Rubb. Dagens siste klasse var også én av to kvalifiseringer til søndagens Grand Prix. Victoria Gulliksen befester storformen og ble beste norske sammen med herlige Billy Buttercup.

Tekst: Heidi Skar

Andreplassen gikk til velridende Jur Vrieling og VDL Wittinger fra Nederland. Nick Benterman fortsetter å vise gode takter, og tok tredjeplassen med Ratina 191.

SimonYdeRiktigsponsor.jpg
Simon Yde fra Danmark trives i Vestfold. I dag ble det seier i hovedklassen med Plinton i 1,40 m, presentert av Zurhaar & Rubb. Foto: Heidi Skar

I denne kvalifiseringen var dog danske Simon den beste. Dagens vinner var glad for seieren: - Det er andre gangen jeg deltar på AEG, og dette er min andre seier her i Vestfold. Jeg trives kjempegodt her, det er simpelt hen riktig godt å være her, sa en smilende Simon.

Simon er allerede sikret en plass i søndagens Grand Prix. Der skal han ri den samme hesten som han vant med i dag. Plinton har tidligere vært premiert i firestjerners Grand Prix, så Simon gleder seg til søndagens viktige konkurranse som er poengivende på verdensrankingen. Plinton eies av Sandra Løvås.

- Her er alt supert tilrettelagt og under ett tak, det er perfekt. Og det sier jeg ikke bare for at jeg vant i dag, ler den sympatiske dansken, som gjerne anbefaler AEG til andre rytterkollegaer verden rundt.

Norges ekvipasjer var sterkt representert på premielisten i denne GP-kvalifiseringen: Geir Gulliksen/Rusedski II, Jan Auen Hafskjold/Esdoorns Bambino, Ole Kristoffer Meland/CC Top, Camilla Storemark/Tiffany IV, Sandra Løvås/Pedro, Maia Stange Røsholm/Window 7 og Eva Cappelen/Carrero gjennomførte flotte runder og tok plasseringer fra sjette til tolvte. Samtlige er sikret en plass i søndagens hovedklasse, Grand Prix.

Fredag arrangeres den andre kvalifiseringen.

VictioriaRiktigSponsor.jpg
 Victoria Gulliksen klinket til med nok et godt resultat – denne gangen ble det fjerdeplass sammen med Billy Buttercup. Foto: Nora Stubsjoen