I Walber equestrian Rosa Sløyfe Trophy Junior Freestyle gikk Alexandra Gamlemshaug Andresen til topps med hingsten Belamour med 71,500%: – Jeg hadde ikke hatt Belamour lengre enn to uker da vi lagde küren, og derfor ble det ikke så høy vanskelighetsgrad, sier den beskjedne vinneren. Andreplassen gikk til en febersyk Jeanett Rognøy med Ravell’s Hexia som fikk 67,125%.

Tekst: Carina E. Carlsen/www.dressursaklart.no 
Foto: Mette Sattrup

VinnerRED.jpg
Glad vinner!
 
Jeanett Rognøy har slitt med halsbetennelse og feber under årets AEG. I går red hun seg til finaleplass med nesten 40 i feber: - Jeg ble veldig svimmel når jeg red, men Hexia var fantastisk i går. I dag var hun veldig het på oppvarmingen, og jeg tenkte at jeg bare fikk gjøre så godt jeg kunne å ri et pent og pyntlig program, sier hun.

Rognøy var ekstra uheldig da det smalt midt under programmet, hvilket førte til at hesten ble spendt: – Jeg ble litt smånervøs og tenkte “Hvordan skal dette gå!?”. Hexia har en tendens til å gape litt, noe som trekker ned,  men hun er veldig glad i musikken sin, og jeg kjenner at hun danser litt etter den, forteller hun, som til tross for både feber og forstyrrelser red seg inn til en fin andreplass: – Alexandra var en verdig vinner. Hun har en nydelig hest, og Hexia og jeg har virkelig fått oss en ny konkurrent!

VinnerMedHestRED.jpg
Alexandra Andresen gikk til topps med hingsten Belamour, de fikk 71,500%.

Rognøy har mange jern i ilden som elev ved Vang Toppidrettsgymnas, rytter på elitenivå for junior og mor til lille Markus på 15 måneder: -Det er ikke alltid like enkelt, sier hun: – På hverdagene er det skole fra 8 til 3, før jeg drar i barnehagen for å hente Markus. Etter det drar jeg i stallen før jeg må hjem å lage mat og lese lekser. Men det har gått bra foreløbig, smiler hun.

Og Markus er med på det meste, fra AEG til stevner i Nederland: – Han er fantastisk å ha med seg, er nesten alltid blid og flørter seg rundt!
Rognøy gir moren, Grete Rognøy mye av æren for at ting går så bra som de gjør: – Mamma er en enorm støtte og hjelper meg masse, men å ri for henne kan jeg ikke – da blir hun litt for mye “mamma”, ler hun.
Rognøy rir for Lars Rasmussen og Mikael Kolind: – Jeg har ingen rene dressurtrenere. Både Lars og Mikael har jo bakgrunn fra sprang, men på den måten føler jeg at jeg får det beste fra to verdner. Jeg rir vanligvis lite øvelser med Hexia, og fokuserer mer på gjennomridningen.

Nå planlegger Rognøy flere stevner i utlandet før NM, blandt annet Belgia i mai, og Markus er selvsagt med: – Han er med som maskot og har fått en rosa body det står “Team Mamma” på!

Alexandra Andresen red i dag inn på arenaen uten noen plassering i sikte: - Jeg ble veldig overrasket, fordi jeg følte at det gikk ganske dårlig, men jeg er ganske fornøyd med den siste galoppøkningen. Da satset jeg litt ekstra i håp om å tjene inn litt ekstra poeng, smiler hun.

Andresen rir som junior under årets AEG, da ponnien Not for Sale har vært ute grunnet en skade. Hun har hatt Belamour i knappe fire uker, og valgte av den grunn å lage en kür uten stor vanskelighetsgrad. Og det enkle viser seg ofte å være det beste: – Vi valgte å lage en litt lett kür ettersom jeg ikke hadde hatt ham lengre enn to uker da vi lagde den. Vi måtte ta utgangspunkt i det standpunktet vi hadde der og da.

Belamour er avlshingst og reiser til Danmark til Andreas Helgstrand allerede i morgen. Andresen skal bruke resten av sesongen som ponnirytter, og forteller at det er stor forskjell på Belamour og Not for Sale: – De er veldig forskjellige i både personlighet og gangarter.

AndreplassRED.jpg
Andreplassen gikk Jeanett Rognøy med Ravell’s Hexia som fikk 67,125%.