Fredag kveld viste Linn Støkken Nielsen at norske kusker er av topp internasjonal klasse ved å vinne overlegent. Søndag ettermiddag bekreftet Øivind Mikkelsen dette ved å være best både i dagens semifinale og finale.

Tekst: Rebecca Mender
Foto: Ingvild Surdal

VinnerØyvindMikkelsenRED.jpg
Øivind Mikkelsen og Tiger Hedegaard vant både dagens semifinale og finale i kjørekonkurransen for enbet.

Dagens kjørekonkurranse for enbet gikk over to runder, der de tre beste fra første runde møttes i en fartsfylt finale. Øivind Mikkelsen med oldenburgeren Tiger Hedegaard kom til start etter at ungarske Jambor Vilmos/Rembrant hadde hatt en forrykende runde som førte ham i tet foran svenske Glen Hesslo og herlige Speedy. Men Øivind, Tiger Hedegaard og groom Bent Bratt gikk på med dødsforakt og stod for en runde det stod respekt av – ikke minst fordi en skjeke på Øivinds splitter nye vogn brakk midt i en volte rundt et hinder. Hverken kusk eller hest lot seg imidlertid affisere av dette og fullførte banen på absolutt aller beste måte – hvilket førte dem opp i tet. Siste ekvipasje ut var fredagens vinner, Linn Støkken Nielsen/C.G. Igjen gikk det fort og mellomtiden viste topplassering, men en ball gikk i bakken og resultatet ble en femteplass.

FørsteplassHestRED.jpg
En skjeke på Øivinds splitter nye vogn brakk midt i en volte rundt et hinder, likevel ble det seier!

AndreplassRED.jpg
Den ungarske kursken Jambor Vilmos og Rembrant tok andreplassen.

Ren utklassing
Glen Hesslo var førstemann ut i finalerunden. Igjen stod de for en god og rask runde, men ungarske Jambor Vilmos slo dem med tre sekunder. Så var det Øivinds tur – nå med vogn lånt av danske Anders Hansen. Øivind lot imidlertid ikke dette var et hinder, og satte topp fart umiddelbart. Tiger var helt på kuskens signaler og med perfekt kjøring fikk alle baller ligge i fred. Med gode svinger og høy fart var enda en seier et faktum. – Utklassing, ropte en begeistret speaker som med det satte ord på det et særdeles entusiastisk og stort publikum følte.
Øivind selv smilte bredt etter seieren, både for egen del og for sportens del. – At vi får kjøre her, på en sånn arena under et slikt stevne, det er stort for sporten vår. Og det er herlig å få vist publikum at vi nordmenn kan hamle opp med den absolutte toppen av den internasjonale eliten. Med de norske resultatene denne helgen har vi fått vist hele heste-Norge at vi har noe å gjøre helt i toppen, vi har fått vise nivået på norsk kjøresport. 
At vognen gikk i stykker var selvsagt en utfordring. Øivinds egen vogn var spesiallaget ham og tilpasset en kjøring han liker. – Vognen jeg lånte var høyere enn min, og jeg liker ikke sitte så høyt. I tillegg var det ikke brekk på Anders’ vogn som jeg har på min, bare pedaler, og jeg bruker ikke pedalene så mye, sa Øivind. Hans holdning til hvordan å takle utfordringene en lånevogn innebar ble tydeliggjort når han svarte på på spørsmålet om banen passet ham. Han lo og sa: - Alle baner passer meg. Man må ikke se etter problemene, bare løse dem, sa han. Slikt blir det seier av!

FemteplassenLinnStøkkenNilsenRED.jpg
Fredagens vinner, Linn Støkken Nielsen og C.G, tok femteplassen i dagens kjørefinale.